dijous, 19 de juny del 2008

TREVA AL PP, PERÒ NO INDEFINIDA


Hi ha treva al PP, però no indefinida. Comrpomisaris del PP de tota Espanya arriben hui a València per a simular durant tres dies que tot va bé, que la situació està controlada, i que el partit està amb Rajoy. No obstant això, els dos flancs que assetgen al president del PP, d'una banda Aguirre, Gil, Elorriaga, Aznar, Costa, i d'altra Camps, Arenas, Valcárcel, Fraga, etc, li han concedit el termini tàcit de les eleccions gallegues, l'any que ve, o les europees. Perquè les del País Basc, que seran abans, no suposen cap termòmetre per al PP.
Ja ho va dir dies arrere Esteban González: "El mandat de Rajoy al capdavant del PP es fins al 2011, i per tant la seua reelecció a València no implica reeditar la seua candidatura a la presidència del Govern al 2012". Clar com l'aigua trasvassada.
Per tant, l'única cosa que cal dilucidar al congrés nacional del PP és quins equilibris forjarà Rajoy. Potser Juan Costa torne a la direcció, com si res haguera passat, però no serà ni vicepresident ni secretari general. I en això que estava fent càbales sobre el nomenament per a secretari general d'una persona d'Esperanza, potser Lamela, per tal d'aquetar a la fera, quan m'ha entrat un teletip que diu que María Dolores de Cospedal serà proposada per Mariano Rajoy com a nova secretària general del PP; Ana Mato será vicesecretària d'Organització i Electoral; Esteban González Pons assolirà la vicesecretaria de Comunicació i serà el portaveu del partit, mentre que Javier Arenas serà el vicesecretari Territorial. No veig Juan Costa per cap banda.
I el vicepresident? Diuen que Gallardón. Ho dubte.
En fi, una opereta per a simular que no passa res, que el "transatlàntic" va vent en popa, i després de les eleccions gallegues vorem. Més li valdrà a Rajoy traure bon resultat a la seua terra, i les europees, perquè ací pels voltants de la plaça de la Verge diuen que Camps no diria que no a ocupar el lloc de Rajoy el 2012, o almenys a intentar-ho.
En qualsevol cas, benvinguts a València. Disfruten de la ciutat, i no s'acaloren.