divendres, 6 de juny del 2008

25 ANYS DE LES CORTS: EL PASTÍS TÉ GUINDA

Milagrosa Martínez, José Cholbi, Antoni Such i jo mateix vam inaugurar ahir l'exposició commemorativa, amb panells només en castellà.

El vint-i-cinquè aniversari de la constitució de les actuals Corts Valencianes té pastís i guinda. El que havia de ser una commemoració col.lectiva per l'aniversari de la recuperació de la institució, s'ha vist entelada per la contractació d'una campanya publicitària que a la fi s'ha demostrat partidista, una sèrie d'errades greus a l'exposició commemorativa instal.lada al Palau de Benicarló, i l'absència total del valencià a l'esmentada exposició, de poca qualitat, tot cal dir-ho.
Fa més o menys un mes vaig advertir a una reunió de la Mesa de les Corts, de la que forme parte, de que no era suficient donar el vist-i-plau, mitjançant el correspnent concurs, a la contractació d'una campanya publicitària sobre el 25 aniversari de les Corts, sinó que calia que la Mesa, l'órgan que dirigeix la institució, en tinguera coneixement del contingut dels suports publicitaris als diferents mitjans de comunicació. La presidenta de les Corts, Milagrosa Martínez, jurà i perjurà que la campanya anava a ser rigurosament institucional i neutra, sense possibilitat de generar cap rebuig.
No ha estat així. L'audiovisual commemoratiu de l'esdeveniment ha generat controvèrsia perquè només hi apareix Camps, el que ha portat als grups parlamentaris de l'oposició a protestar no acudint als actes organitzats hui.
I per si no fóra poc, les persones que demà visiten les Corts amb motiu de la jornada de portes obertes s'hi trobaran amb que els panells de l'exposició commemorativa només contenen explicacions en castellà, tot un detall de la cambra de representació del poble valencià. Les errades al penell que conté les fotografies dels diputats de totes les legislatures ja han estat resolts.
Tot i que com a membre de la Mesa em pertoca assitir als actes oficials organitzats hui, no puc deixar d'expressar el meu malestar i la meua solidaritat amb els companys diputats i diputades dels grups Socialista i Compromís que no hi acudiran justament en protesta per aquesta guinda a un pastís que no tenia perquè causar indigestió.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tenim les Corts emmordassades. Faig en falta una protesta més enèrgica per part de l'oposició.