dilluns, 2 de juny del 2008

COINCIDÈNCIES

Dissabte els serveis informatius de RTVV donaven compte de l'entrada en funcionament de la línia de tramvia que connecta Alacant amb Benidorm, amb els convois i la freqüència pròpies d'un sistema urbà de transport metropolità que des de dissabte uneix ambdues ciutats. Tot un ventall de possibilitats per a la mobilitat a la zona turística d'Alacant-Benidorm. Enhorabona.
El mateix dia, el conseller d'Infraestructures, feia unes declaracions a Castelló en les que denunciava que l'AVE encara no té data per a l'arribada a la capital de la Plana. Tot un joc de contrarestació i distracció per a que l'agravi inversor passe desapercebut a la Plana.
En primer lloc Castelló sí te data per a l'arribada de l'AVE. Més bé en té dos: al 2010 arribarà l'AVE per l'actual plataforma, i al 2012 ho farà en plataforma reservada. Qui no té data ni traçat és el trolebús que ha de connectar Castelló amb les ciutats del seu entorn. Ni tan sols circula encara pel primer tram previst entre la Universitat i el Parc Ribalta, tot i que atenent al que deia abans de les eleccions municipals el vicealcalde de Castelló, el TvrCas deuria estar funcionant des del mes de novembre. Més enllà del Parc Ribalta no hi ha ni projectes per al seu pas pel carrer Saragossa, ni del carrer Colom, ni de la plaça Cardona Vives, ni de l'Avinguda del Mar, i molt menys dels traçats que l'han de portar a Vila-real, Almassora, Burriana i Benicàssim. Això sense tenir en compte que Burriana, Almassora i Benicàssim no estan d'acord amb el servei que preveu la conselleria per a eixes ciutats, i que Onda i l'Alcora demanen també la connexió amb el servie metropolità de transport.
És clar que el mateix dia que Alacant completa la seua xarxa de tramvia fins a Benidorm el conseller Flores havia d'anar a Castelló a distraure l'atenció per a que a la Plana no es fixaren en els magnífics avanços del transport metropolità a Alacant.
Mario Flores va dir, entre altres coses, que l'AVE Madrid-Comunitat Valenciana hauria d'haver estat prioritari per al Govern d'Espanya, però no parla de la prioritat que va atorgar el Govern del seu partit a Madrid entre 1996 i 2004: ninguna. Primer van ser els AVE a Valladolid -clar que sí, Valladolid-, Barcelona i Màlaga.
-
GARCIA ANTÓN, D'ESPORT A CASA SEVA
-
És ja habitual la compareixença del conseller de Medi Ambient, Urbanisme, Aigua i Habitatge, José Ramón García Antón, els caps de setmana davant els micros de Canal 9 per criticar al Govern d'Espanya, sobretot pel que fa a l'aigua, la sequera, els trasvassaments, etc. Dissabte es va repetir l'escena. García Antón, vestit d'esport, amb el jardí de casa seua de fons, fa declaracions en les que qualifica de poc seriosa la política hídrica del Govern. És a dir, un equip complet de la nostra televisió pública es trasllada tots els caps de setmana a ca'l conseller per a que l'home critique al Govern davant la càmera mentre s'acaba de coure la paella. Caldria esbrinar si la recollida de declaracions del conseller es fa a iniciativa dels "professionals" que dirigeixen els informatius de Canal 9 per l'interés general de les declaracions, o si és el propi conseller el que demana la presència dels equips a casa seva.
La meua solidaritat, de nou, amb el personal de Canal 9 que veu atacada la seua dignitat profesional amb imposicions absurdes del seus caps i dels consellers xerraires.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Els velencianets s'emportent tots els duros.