dimarts, 17 de juny del 2008

SORPRESOS PEL SILENCI

Acabe de rebre una estremidora carta datada a finals de maig a Torrent i signada pel president de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Julios (AV3J), Enric Chulio. Diu l'associació que encara no ha perdut l'esperança de que s'apliquen mesures de prevenció i seguretat a la línia 1 del metro, escenari de l'accident; confien en que s'assolisquen responsabilitats, i que el president de la Generalitat done una resposta als familiars de les víctimes.
Sintetitzada, la carta diu que l'associació de víctimes es sent invisible, ingnorada, oblidada i maltractada, i expressa la seua perplexitat pel fet de que després de la gran cobertura mediàtica del fatídic 3 de julios de 2006, com si la premsa s'havera desentés. I la seua perplexitat és més encara quan veuen que, pel contrari, els ciutadans espanyols han rebut informació continuada dels problemes dels trens a Barcelona sense que allí s'hi hagen produït víctimes. Encara estan més sorpresos pel fet de que el PP valencià sol.licitara la dimissió de la ministra de Foment pels problemes dels trens a Barcelona, i no obstant això, davant un accident amb 43 morts i 47 ferits a un ferrocarril gestionat per la Generalitat Valenciana no s'hagen assolit responsabilitats, ni s'hagen pres mesures per a que no torne a passar. Hipocresia amb majúscules.
Estan dolguts també per les decisions de jutges i fiscals, que consideren inexplicables, encara que que la darrera comunicació del jutjat admet que queda constatada la insuficiència de les mesures de seguretat que fins el dia de l'accident estaven en funcionament.
La compareixença a principis de maig del conseller d'Infraestructures a les Corts tampoc va ajudar a tranquilitzar l'ànima dels afectats. Va dir el conseller que la reprogramació d'una balisa que ja existia al túnel, entre la plaça d'Espanya i Jesús, havera impedit que el tren arribara als 80 km/h, pero alhora el conseller va dir que la funció de la balisa no era limitar la velocitat, però tampoc va explicar quina era la seua funció. "La balisa 1680 complia la finalitat per a la que es va col.locar", diu Mario Flores, però clar, no sabem quina és eixa funció.
L'Associació de Víctimes del Metro em demana, com a diputada, motive a la societat per tal d'exigir respostes, i que a més propose una commemoració del segon aniversari de la tragèdia, el pròxim 3 de juliol. Comence, doncs, per informar al meu blog.