dimecres, 25 de juny del 2008

QUÈ HI HA DELS DEU MIL ARBRES?

A la campanya electoral de les municipals de l'any passat el PP de la ciutat de Castelló va difondre un document amb deu promeses, de les que en recorde només algunes. Una, però, en especial, per més cridanera. El candidat i alcalde del PP, Albrerto Fabra, es comprometia a plantar deu mil arbres a la ciutat. Ha passat just un any des de que Fabra va prendre possessió. On són els 10.000 arbres? Potser encara estan en conreu al viver? Ja pot donar-se pressa si d'aquí a tres anys ha de plantar deu mil arbres.
I aixina totes. Em ve a la memòria, només per esmentar uns exemples, l'estadi Nou Castàlia per a 50.000 espectadors que l'alcalde va prometre davant les càmeres de Canal 9 al debat de candidats, o si no l'execució "immediata" del parc natural del Molí de la Font que va anunciar qui ara és vicealcalde després d'haver deixat perdre una subvenció de 4 milions d'euros per no disposar dels terrenys necessaris, les escoles infantils de zero a tres anys escampades per tot arreu, etc, etc.
En canvi, hi havia altres mesures que no hi figuraven al programa del PP, i que l'alcalde s'ha afanyat en aplicar, com ara una pujada abusiva d'impostos que situa Castelló entre les ciutats de més pressió fiscal. I d'això no se'n va dir res a la campanya. El PP ha posat la butxaca del contribuent al límit, i tanmateix, la situació financera de l'ajuntament és de ruïna, entre altres raons perquè la retribucions anuals dels regidors del govern local voregen el mig milió d'euros, sense contar dietes ni saraus.
Mentre tant, a la plaça Notari Mas uns joves han pintat amb sprai una pista de futbol a terra i unes porteries perquè la ciutat no dóna massa opcions de fer esport a la zona centre. Impostos de primera, instal.lacions i serveis subdesenvolupats.

1 comentari:

PROGRESSISME ha dit...

La veritat és que és alarmant la situació econòmica de les institucions que regeix el PP però, ells saben vendre-ho bé. Fan actes grans i mediàtics per a que la ciutadania es meravelle, i mentres deixen que allò qüotidià es deteriore. En definitiva "mucho ruido y pocas nueces".El socialisme ha de saver fer arrivar a la gent que són més important les instal.lacions esportives o educatives, les conferències i l´art, que tindre l´America´s cup. Actes grans? Sí, benviguts siguen, però sempre que les necessitats del dia a dia estiguen cobertes.
No tenen vergonya en dir coses que despres mai faràn. Ón està el tranvia? Ara s´ha quedat en un bus guiat que ha costat moltíssim. No haguera sigut ampliar la flota d´autobussos abans de fer eixe apanyo? Jo crec que sí. Però així anem fem. Quan nosaltres arrivem ens tocarà ajustar-nos els cinturons per a poder superar el deubte de les compters. EIXIM AL CARRER A CRIDAR A VEU EN CRIT QUE ELS VALORS A CASTELLÓ ESTÀN MORINT, JA SOLS QUEDA MATERIALISME.