dimarts, 3 de juny del 2008

PERQUÈ?

Gairebé la meitat dels desocupats que en van enregistrar el mes de maig a Espanya són valencians, i alhora, el nombre d'afiliats a la Seguretat Social va baixar al País Valencià el mateix mes en 7.592 persones respecte d'abril, mentre que al conjunt d'Espanya la Seguretat Social va guanyar en maig 132.000 afiliats.
Perquè?
Si preguntem a Camps&Camps, Francisco y Gerardo, probablement la culpa la tindrà Zapatero. Però si preguntem algú que no siga Camps&Camps ens dirà que potser els darrers anys ens hem encomanat amb massa ímpetu al sector de la construcció sense que el Consell s'haja preocupat de la diversificació, no s'han estimulat sectors productius tradicionals i estables, no s'ha impulsat la inversió industrial, i no s'han previst els efectes de la crisi a la construcció, malgrat les advertències.
El resultat és que el nombre mitjà d'afiliats a la Seguretat Social al País Valencià va baixar al maig en 7.592 persones respecte a l'abril.
En canvi, a tot Espanya, la Seguretat Social va guanyar al maig 132.647 afiliats, el 0,69 per cent més respecte al mes anterior. Perquè?
Pel que fa a l'ocupació, el nombre d'aturats registrats a les oficines de l'Institut Nacional d'Ocupació (INEM) al País Valencià al mes de maig va augmentar en 6.616 persones, l'increment més gran d'Espanya. Perquè?
Potser Camps, si troba una estoneta entre baralla i baralla interna, ens pot explicar la singularitat del País Valencià pel que fa al comportament en atur i afiliats a la Seguretat Social. Potser que els recursos del Consell s'hagen destinat a coses a les que no s'haurien d'haver destinat, i ara n'estem pagant les conseqüències.
No obstant això, de segur que Camps està ara mateix més preocupat per conéixer les possibilitats reals de Juan Costa de fer-se en els avals necessaris per succeir Rajoy, que per esbrinar els motius pels que les famílies valencianes passen més dificultats que les de la resta de l'Estat.