dijous, 5 de juny del 2008

LA VALLDIGNA: ENTRE LA SORPRESA I L'ESTUPEFACCIÓ

David Mogort, Salvador Blasco, Eladi Mainar, jo mateix,
Rosa Alberola i Agustí Pascual, ahir, a la llotja de convidats a les Corts.
Els meus companys socialistes de la Valldigna van poder comprovar amb sorpresa i estupefacció la forma amb la que el Consell es lleva de damunt les preguntes compromeses de l'oposició a les Corts, i com els consellers eludeixen preguntes concretes sense cap rubor.
Amb motiu del debat del projecte de llei del monestir de la Valldigna, pel matí, i de la pregunta oral que la meua companya Ana Noguera va dirigir de vesprada a la consellera de Cultura sobre els comptes de la Fundació Jaume II, una representació institucional del PSPV de la Valldigna va assistir al ple des de la llotja de convidats. Entre ells hi eren els portaveus socialistes de Simat i Tavernes, Eladi Mainar i Salvador Blasco, respectivament; els regidoros socialistes David Mogort, de Simat, y Rosa Alberola, de Benifairó, i l'exalcalde socialista de Benifairó, Agustí Pascual.
Els regidors socialistes es van quedar bocabadats per una dinàmica parlamentària sustentada en el menyspreu a l'oposició, la prepotència i les absències constants dels membres del Consell. Així ho van comprovar en la resposta que la consellera de Cultura, Trini Miró, va donar a la pregunta de la diputada Ana Noguera sobre els comptes de la Fundació Jaume II, que gestiona el dia a dia del monestir de la Valldigna. Miró no va donar cap detall de la causa del deute, o dèficit, com ella diu, de vora nou milios d'euros, i a més va admetre que moltes de les despeses de la Fundació són aliens a l'objecte de l'ens. És a dir, la Fundació Jaume II centrifuga despeses.
Pel que fa al projecte de llei del monestir, no cal dir que el PP rebutjarà en comissió les onze esmenes que ha presentat el Grup Socialista elaborades per a guanyar en pluralitat i transparència en la representació dels futurs órgans gestors i en la seua gestió. Tot i això, el PSPV votarà a favor del projecte de llei quan torne al ple, però estarà vigilant sobre la gestió, la despesa i la composició dels órgans de gestió, en els que el PP pretén donar un protagonisme extraordinari a l'Arquebisbat.