divendres, 20 de juny del 2008

SUSANA MARQUÉS

La crítica política és sana, aconsellable, legítima, i si es vol, una obligació per a qui fa de la política la seua ocupació principal. Ara bé, quan es perd el respecte pels altres, i quan eixos altres a més són persones amb malalties mentals, la crítica no sols queda deslegitimada, sinó que el seu autor/a hauria, si més no, demanar disculpes.
La portaveu del PP a Benicàssim i diputada provincial delegada del Consorci de l'Hospital Provincial, Susana Marqués, fa hui unes desafortunadíssimes declaracions en un article d'opinió que publica al diari Mediterráneo (pàgina 5), en les que en el seu intent de desacreditar al portaveu del PSPV a la Diputació, Francesc Colomer, li diu que les dades que maneja respecte del deute de l'Hospital Provincial i les seues idees són desfasades, d'altre temps, o d'altre planeta, "més dignes d'un pacient de l'àrea de salut mental del nostre hospital que del responsable polític del PSPV a la Diputació".
No sé si els professionals de la salut mental, els propis malalts o els seus familiars tindran alguna cosa a dir. Jo, per descomptat, no m'hi he pogut reprimir.
Francesc Colomer potser tindrà qüestions criticables de la seua gestió pública o de la seua trajectòria política, però denigrar els malalts mentals per fer una comparança burda i intolerable per tal de desacreditar a l'adversari polític és una relliscada que no sé si mereix que Susana Marqués fóra destituïda com a diputada responsable de l'hospital on reben atenció els malalts mental, però sí almenys una disculpa pública.
Ahí, a la desafortunada cita, que hi és al segon paragraf de l'article, he parat de llegir, i per tant m'he perdut tots els raonaments que la diputada aporta per defendre la seua gestió econòmica al capdavant de l'hospital, que a la vegada són la resposta a unes crítiques de Colomer.
Si la diputada Marqués considera que els malalts mentals són éssers d'altre temps, o d'altre planeta, que és el que diu al seu article, hauria d'abandonar immediatament les seues responsbilitats al capdavant de l'Hospital Provincial, i dedicar-se, per eixemple, a controlar el kilometratge que facturen les seues companyes de corporació provincial.