dimecres, 2 d’abril del 2008

EL MÉS SORPRENENT ÉS QUE EL PP DE CAMPS ISCA INDEMNE

El castell de naips que havia promés el PP per a Castelló se'n ve avall. L'un darrere de l'altre, els compromisos del Consell de Camps amb Castelló es difuminen en el temps i en els pressupostos. Tot està en l'aire. Mundo Ilusión, la Ciutat de la Música, el recinte firal de Calatrava, la Ciutat de les Llengües, Dinomanía, camps de golf, balnearis, etc. Recorde amb nitidesa els actes de propaganda previs a les eleccions amb què ens va obsequiar el PP. Calatrava dibuixant esbossos del que l'arquitecte encara no sap el que serà, visites de Camps i l'alcalde de Castelló al solar que ha d'albergar l'edifici de Calatrava, presentació del projecte de la Ciutat de la Música a Benicàssim, primeres pedres, etc. El més sorprenent és que el PP de Camps isca indemne de tanta mentida, de tant d'engany, i de tants fracasos.
Fins al president provincial del PP, Carlos Fabra, pareix haver arribat a perdre la pacència davant de la reiterada falta de concreció dels projectes que Camps tenia reservats per a Castelló.
Anuncie, doncs, des d'ací, una recopilació minuciosa de les despeses que han comportat els càrrecs, assessors i adjudicacions directes de contractes dels organismes creats per a la posada en marxa de projectes que ni tan sols es vislumbren per l'horitzó. En la posada en marxa de la Ciutat de les Llengües porten empleats un càrrec públic, diversos assessors, xòfers i vehicles oficials des de fa tres anys, sense que es conega res més enllà de l'esbós. La societat que havia d'impulsar el centre d'oci Mundo Ilusión porta generant unes despeses de personal de 120.000 euros anuals des de 2005 a que al final el Consell acabe engolit en els dubtes sobre la viabilitat del projecte. L'aeroport de Castelló porta dotze anys en obres i les firmes adjudicatàries no tenen clar que vagen a aconseguir la rendibilitat prevista, encara que ja es van encarregar de blindar els seus comptes de resultats a compte de la Generalitat. Els balnearis de Benassal i Montanejos s'estan anunciant des de fa quasi una dècada, i el turisme de golf no arranca perquè la falta de previsió del PP li va fer confiar eixos projectes al desenvolupament de plans urbanístics amb què ara les promotores no s'atreveixen.
Recorde també que quan el PSPV de la ciutat de Castelló va denunciar la pèrdua de subvencions per a l'execució del parc natural del Molí de la Font, el PP no va escatimar crítiques i es va afanyar a anunciar la imminent disponibilitat de sòl per a desenvolupar el projecte. Esta és l'hora en què encara no se sap res, i en la que el PP pareix haver-se oblidat dels seus propis anuncis. Un cas idèntic al de la zona logística de Parc Castelló, que va anunciar l'exconseller Fernando Castelló....En 2003!!!!!
Tot un despropòsit que té com a resultat un greuge sense precedents del Govern valencià amb les comarques de Castelló, i del que sorprenentment, el PP té l'habilitat d'eixir-se'n indemne.