dilluns, 28 d’abril del 2008

PER PURA CABUDERIA

Després d'escoltar l'opinió de diversos experts, he arribat a la conclusió que si el TvrCas, bus guiat, troleibús, o com vullga que li diguen, no voreja el passeig Ribalte en el seu trajecte cap al centre de Castelló, és senzillament perquè el govern local del PP i la Conselleria d'Infraestructures no volen. Així de clar.
Si el TvrCas té alguna virtut és que resulta un mitjà de transport tremendament flexible, de manera que si molesta una catenària pel passeig Ribalta o pel carrer Colom, es pot llevar; si ha de circular mesclat amb el tràfic rodat, se li pot permetre, etc.
Amb esta avantatjosa flexibilitat, resulta difícil d'entendre que l'Ajuntament de Castelló s'obstine en que passe pel centre del passeig Ribalta, quan podria fer-ho perfectament pels carrers que voregen el parc, llevat que els responsables de l'artefacte pretenguen que agafe velocitat, la qual cosa tampoc seria molt recomanable en el passeig Ribalta, que en teoria ha d'estar destinat a usos tranquils, com el passeig, l'oci, la lectura, la contemplació o el joc de la petanca.
Eixe propòsit de ser més eficient a costa de guanyar velocitat tampoc es va a aconseguir pel carrer Colom per l'abundància de vianants.
De totes maneres, res impedeix que en els carrers que voregen el passeig es restringisca quelcom la circulació rodada, i el pas del bus guiat es faça en plataforma reservada en compte de fer-ho compartint la calçada amb la circulació rodada.
Només cal concloure, doncs, que mantindre la circulació pel Ribalta obeïx només a pura cabuderia de l'Ajuntament de Castelló. Estic convençuda que fins i tot la Generalitat estaria disposada a canviar la seua postura si li ho demanara l'Ajuntament, igual que es va encabotar l'alcalde Fabra en el TvrCas en compte d'apostar pel tramvia.