dijous, 27 de març del 2008

QUE M'HO EXPLIQUEN

L'informe de conjuntura de la Cambra de Contractistes de la Comunitat Valenciana referit a l'any passat revela que la licitació d'obra pública per part de l'Administració General de l'Estat ha augmentat més d'un quaranta per cent i és quasi cinc punts i mig superior a la de la Generalitat Valenciana.
El Govern d'Espanya va licitar l'any passat obra pública en la Comunitat Valenciana per valor de 2.173.767.751 euros, quasi tres-cents milions d'euros més del que va licitar l'administració autonòmica, que va ascendir a 1.886.712.960 euros.
El major increment de licitació d'obra pública va correspondre a les administracions locals, ajuntaments i diputacions, un 45% més que en 2006. I en este context, crida l'atenció que el percentatge de licitació de l'Ajuntament de Castelló haja descendit en 2007 un 82'6% respecte de l'any anterior.
En el conjunt de la legislatura, entre els anys 2004 i 2007, la licitació d'obra pública de l'Estat va superar en més de dos mil milions d'euros a la de la Generalitat, 7.082 milions d'euros, per 4.967 de la Generalitat, segons les dades de l'esmentat informe. I damunt, els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2008 preveuen un increment de la inversió en la Comunitat Valenciana del 25%, el major increment del conjunt d'autonomies, amb la qual cosa no és previsible que la Generalitat aconseguisca retallar distàncies.
Que m'ho expliquen! Però no desitge explicacions sobre els motius pels quals l'Estat inverteix més que la Generalitat a la Comunitat Valenciana. Això és entendible després de dos legislatures aznarianes en les que l'AVE d'ací va quedar relegat, després de dos legislatures en què el Pla Hidrològic del PP no va passar de ser un document, dos legislatures en què no es van executar casernes ni comiarías, en les que van quedar paralitzats els més importants eixos viaris, i en les que es van reduir al mínim les plantilles policials. El que desitge que m'explique algú és com amb eixes xifres, el govern del PP de la Generalitat s'atreveix a articular un missatge victimista i demagògic que, amb estes dadesa la mà, es revela més que mai com un engany massiu al poble valencià difòs fins a la sacietat a través del principal òrgan oficial de comunicació del PP valencià: RTVV.
Hem hagut de sentir que "Zapaterono vol a la Comunitat Valeniana", que "no desitja el progrés de la Comunitat Valenciana", que "El Govern vol afonar a la Comunitat Valenciana", etc. I ara va i resulta que, si obres són amors, eGovern d'Espanya estima prou més els valencians que el Consell de Camps.
El que lamente és que els socialistes no hàgem sabut transmetre eixa veritat irrebatible en un llenguatge fàcil, que és el que assimila el ciutadà, com ha quedat demostrat.
Hui mateix he hagut de sentir el vicepresident primer de la Generalitat, Vicente Rambla, dir que si el centre d'oci Mundo Ilusión que el Consell es va comprometre a construir a Castelló no s'executa, és per culpa de Zapatero. Senyors, Zapatero no vol que es construïsca Mundo Ilusión, quan estic convençuda que el president del Govern no sap ni què és Mundo Ilusión. Però ahí queda això. El que és tot un exemple d'ineficiència de l'Administració autonòmica es convertix així en un nou atac del Govern d'Espanya als interessos valencians. I de pas Rambla eludeix pronunciar-se sobre l'elevació del deute de la Generalitat fins als 11.500 milions d'euros, la qual cosa segurament haurà influït més que Zapatero en la falta de decisió del Consell a l'hora de posar en marxa la Terra Mítica de Castelló.
És l'estratègia del desvergonyiment i la fanfarroneria la que preval, i contra això, sincerament, em sent incapaç de lluitar. Potser serà per això pel que hem estat incapaços de contrarrestar eixe missatge simple. Precisament perquè personalment em negue a emprar la mateixa tàctica de menyspreu als ciutadans que utilitza el PP per a sobreviure.