dimarts, 15 d’abril del 2008

EL TRACTAMENT DE LA PRESA DE POSSESSIÓ DE LA NOVA MINISTRA DE DEFENSA A LA PREMSA

foto: diari El Mundo
El tractament que han donat en general els mitjans de comunicació a la presa de possessió de la nova ministra de Defensa com a un fet anormal, senzillament per ser dona, i a més estar embarassada, m'ha indignat.
No he pogut deixar passar la denúncia en un discurs oficial a un curs sobre dones i parlamentarisme que he clausurat hui a les Corts com a vicepresidenta segona de la institució.
Després d'agrair a alumnes i professors la seua dedicació a assumir coneixements que puguen pal.liar el dèficit a la representativitat de les dones per tal d’avançar cap a la plena garantia en els drets de les dones, he recordatque durant les dos primeres legislatures al Parlament valencià només cinc dones ocupaven escó, poc més del 5%. Ara hi són 44 diputades, el 44% dels 99 representants.
He valorat l’avanç, però he afegit que cal aprofundir en la participació igualitària de la dona en l’adopció de decisions als àmbits públic i privat per a aconseguir els objectius d’igualtat, desenvolupament i pau. Sense la participació igualitària, i sense tenir en compte els interessos de la dona, no podrem parlar mai de plena ciutadania.
Hefet un repàs a la representativitat de la dona als parlaments d’arreu del món, que és hui per hui de vora el 15%. Els països nòrdics van al capdavant, amb una representació femenina per dalt del 40%. Entre els motius per a l’esperança que s’albiren, no he volgut deixar passar el marc del curs sobre dones i parlamentarisme, per a denunciar el tractament que se li ha donat a la presa de possessió de la nova ministra de Defensa. No puc deixar d’expressar ací la meua perplexitat per haver-se acollit eixe fet com una anormalitat. Mai quan un home ha pres possessió del càrrec de ministre de Defensa, ha merescut tanta atenció.

1 comentari:

Isabel Escudero ha dit...

Trato de reproducir a continuación un mensaje que había insertado un lector/a anónimo, y que he perdido con mi torpe manejo del teclado. Venía a decir el lector/a que las críticas que lanzo por el tratamiento que ha dado la prensa a la toma de posesión de la ministra de Defensa son "una niñez", y sugería que en vez de eso criticara las "burradas" que a su juicio sueltan en La Sexta y en Cuatro, cadenas a las que acusaba de insertar calificativos y opiniones en los noticiarios. Espero haber sido más o menos fiel al espírito del mensaje, y pido disculpas por haberlo perdido.