divendres, 4 d’abril del 2008

L'AIRE QUE MÉS LI PROVA A RAJOY

El president del PP, Mariano Rajoy, diu que li senta millor l'aire que bufa de "provincias" que no el de Madrid. Imagine, en qualsevol cas, que no es referirà a l'aire de les Illes.
D'interpretacions hi ha hagut per a tots els gustos. Els uns diuen que Rajoy ha volgut contrastar al murcià Valcárcel i al valencià Camps amb l'estrident Ibarretxe. Els altres asseguren, però, que les estridències que tant molesten Rajoy són les d'Esperanza Aguirre.
Jo de Rajoy no em deixaria exposar massa a la brisa de llevant, perquè hi ha eventual risc de balearització tant aMúrcia com a València. Potser el president dels populars no s'ha pregunta quants Torre Pachecos pot suportar el seu partit, ni fins on donarà la seua cuota de poder institucional per a aforar més alcaldes, ni quan esclatarà el cas Fabra, etc. Potser aleshores Camps i Valcárcel hagen de seguir els passos de Jaume Matas, que acaba d'encetar carrera professional als Estats Units mirant que no li caiga un reble al cap per l'enderrocament del PP de les Illes.
No sé quan començarà a enderrocar-se l'estructura fantasiosa del PP valencià. Quan abans millor. Però em puc fer na idea de perquè. El que sí sé és que quan això ocórrega, l'ensorrada serà sorollosa, i aleshores Rajoy ja no tindrà brises que li proven.
Potser aleshores els González Pons ja no siguen tan respectuosos com ho han segut ara amb el nomenament de Soraya Sáenz de Santamaria com a portaveu al Congrés.
M'aventure a pronosticar que si ix una candidatura alternativa a la de Rajoy per a la presidència nacional del PP, la balearització de València i Murcia es pot precipitar. Hi ha u de Cartagena que està a l'aguait a Madrid.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Deuríem deixar d'esperar eixa "balearització" i fer que ocórrega. Tota la població deuria saber dels escàndols del nostre benvolgut govern. I no és així. La falta d'informació és un greu problema al País Valencià. Per a quan una televisió pública,crítica i de qualitat?