dijous, 6 de novembre del 2008

ZAPLANA I LA MARE DE DÉU DEL SUFRAGI TORNEN A BENIDORM


Benidorm celebra el diumenge pròxim el dia de la seua patrona, la Mare de Déu del Sufragi, sense la penya Picarol, però amb Zaplana reaparegut després d l'estel·lar premonició d'una visita anunciada amb un calculat article al llibre de festes, en el que se'n recorda de tots menys de u.
Sufragi és sinònim d'ajuda, favor o socors, i també una bona acció en favor d'ànimes perdudes. Però una altra accepció ho defineix com el vot de qui té capacitat de triar. Zaplana sap, o va saber, d'ambdós coses, d'ajudes, favors i socors, i de delimitar amb certesa les vulnerabilitats de les persones amb capacitat de vot per a elegir, per exemple, a un alcalde.
En definitiva, reapareix Zaplana en la seua ciutat adoptiva en plenes festes de la Mare de Déu del Sufragi, i en ple procés de renovació de la junta executiva provincial del PP d'Alacant amb dos candidats, un amic i un altre examic, un zaplanista i un altre ex zaplanista, si és que el zaplanisme està vigent des de les cimes de la multinacional a què Zaplana presta ara els seus servicis.
A més d'encomanar-se a la Mare de Déu del Sufragi a la recerca d'ajudes i favors divins perquè José Joaquín Ripoll s'impose a Manuel Pérez Fenoll en la contesa pel control de la província, la reaparició de Zaplana en el seu Benidorm d'acollida conté missatges entre línies. Camps, tan implacable com se'l defineix, ha matat però no ha rematat. Subjau un germen amb reducte a la Marina Baixa i amb potencial capacitat de propagació. Caldrà observar amb deteniment, doncs, si la Mare de Déu del Sufragi és benèvola amb Zaplana, i les seues pregàries conduïxen Ripoll a la cúpula provincial per a mantindre les constants vitals de l'altre PP contra el que tantes hores ha dedicat Francisco Camps.
Però tot això transcorrerà amb la penya Picarol tancada, perquè els antics penyistes no troben ara motius per a celebrar les festes junts en pau i concòrdia.