dimarts, 11 de novembre del 2008

OPINAR ÉS LLIURE, FALTARIA MÉS

Sense esperar a la culminació de la cascada de congressos en què està immers el PSPV "és prematur fer hipòtesi sobre l'estabilitat de la nova direcció del partit i de les seues perspectives de futur", diu hui el redactor en cap de política d'un diari valencià en el seu espai d'opinió. En la columna contigua, el subdirector del mateix diari diu, no obstant, que el PSPV s'està trontollant, i que en els nous òrgans de direcció hi ha des d'estafadors fins a defraudadors.
En fi. Opinar és lliure i sempre és d'agrair tota aportació d'elements de juí perquè cada u faça la seua pròpia composició de la correlació de sensibilitats, propostes, aspiracions i ambicions.
Però analitzar les opinions també és lliure i legítim. Parlar d'estafa en l'elecció d'una executiva provincial que ha obtingut el 61% dels vots i el 32'4% en blanc, un percentatge semblant al recolzament que va obtindre l'executiva nacional, és un tant arriscat. Una imprudència, diria. No puc imaginar quins qualificatius haguera empleat l'articulista en qüestió si el percentatge de suport a la nova direcció provincial haguera estat per davall del 50%.
I això també ens servix per a calibrar la credibilitat de qui té el privilegi de fer arribar dia a dia el seu punt de vista personal de l'actualitat a milers i milers de ciutadans.
L'articulista en qüestió ha posat tota la seua credibilitat a la graella perquè determinat corrent o sensibilitat poguera dirigir, o continuar dirigint, el PSPV. S'ha implicat personalment, no ha tingut inconvenients a exhibir les seues preferències, i ha compromés els seus juís fins a l'extrem de qualificar d'ingerències les preferències d'altres que segurament estarien més legitimats per a expressar-les des dels seus llocs de direcció a l'executiva federal. Va evitar parlar d'ingerències, no obstant, quan eixa mateixa direcció federal va triar a l'octubre del 2007 una executiva amb un determinat i marcat tint més del grat de l'articulista.
El subdirector del diari ha trencat totes les seues llances i ha cremat totes les seues naus. Els seus anàlisis de la situació han tingut sempre uns mateixos culpables, unes mateixes víctimes, i unes mateixes conclusions. Mai hi ha hagut concessions. El millor no és el que guanya, sinó el que ell creu que hauria d'haver guanyat.
Per tant, opinar és lliure, però opinar sobre les oponions, per consegüent, també. Faltaria més.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ISONOMIA dijo...

MIEMBRA DE LA FUNDACIÓN ISONOMIA: En nombre de la Fundación Isonomia creemos que David Sánchez Salas (ONDA) , militante del PSPV ONDA, tendría que estar en la próxima ejecutiva provincial de Castellón. Instamos a todas las personas con influencia en Jorge Alarte y Francesc Colomer para que den un paso histórico. Un hombre al frente de la Secretaría de Igualdad. Jóven, hombre y dinámico. Queremos que la igualdad sea importante realmente y para ello necesitamos personas que la estudien y crean en ella y en el socialismo. Dadle la mayor difusión. Será un golpe de efecto que la igualdad la lleve una persona tan querida y conocida por las asosiaciones feministas de la província. Mirad su CV. GRACIAS.
www.davidprogressista.blogspot.com ENTRAD Y HACED CAMPAÑA. VOTAD Y DIFUNDIR.

P.D. COMPAÑERAS DE POSTGRADO DE DAVID. POR LA IGUALDAD.

Anònim ha dit...

Isabel te admiramos mucho no falles a la gente que quiere una igualdad real. Apoya a David Sánchez Salas de la agrupación de Onda. Mirad CV y su forma de ser genial. David Sánchez Salas como miembro de la ejecutiva provincial.