dimarts, 4 de novembre del 2008

PRESENTARÀ ESMENES EL PP AL PRESSUPOST DEL CONSELL?


Costa i Costa.
Del debat dels pressupostos estatals i autonòmics, tots dos en plena tramitació, he parat atenció en dos anuncis. En primer lloc, els tres diputats que té el PP de Castelló al Congrés, Juan Costa, Miguel Barrachina i Andrea Fabra, anuncien 22 esmenes als Pressupostos Generals que sumen inversions per 100 milions d'euros per a la província de Castelló. Entre altres, demanen una partida per al desdoblament de la N-340, justament el projecte que el propi PP ha estat boicotejant des de fa cinc anys, els mateixos anys que han passat des de la primera victòria electoral de Zapatero. Casualitats.
Demanen també diners per a perllongar la autovia A-7 des de la Jana a Tarragona, però oculten que fa només cinc setmanes que la Conselleria d'Infraestructures ha remés la Declaració d'Impacte Ambiental d'aquest projecte.
Demanen nous jutjats, però els darrers nous jutjats creats pel Govern, a Nules, tot cal dir-ho, encara no tenen el personal que ha d'assignar la Generalitat. I aixina totes, per no parlar d'inversions que reclamen al Govern, com ara recuperacions de patrimoni històric a l'Alt Palància, i que es va comprometre a fer el diputat Miguel Barrachina a la campanya electoral autonòmica de 2003.
El que m'agradaria saber és si els diputats autonòmics del PP de Castellón presentaran també esmenes als Pressupostos del Consell de 2009, atés que la major part de les esperances dels castellonencs s'han vist frustrades. M'agradaria vore a Ricardo Costa presentant en roda de premsa una esmena per a que la Conselleria d'Infraestructures dotara de pressupost als projectes d'execució del tramvia de Castelló, o per a que la Conselleria d'Educació contemplara a les seues partides el conservatori, la Ciutat de la Música, la Ciutat de les Llengües, la Universitat Internacional, el Centre de Convencios, o la dotzena de col.legis i instituts promesos. M'agradaria un acte de reprovació de Ricardo Costa cap al Consell del PP per no haver executat projectes que aparéixen als pressupostos any rere any, com ara el desdoblament de la carretera Almassora-Burriana, la ronda sud de Vila-real, o el desdoblament Burriana-Vila-real. De debó que m'agradaria. Seria un gest d'honestedat política i de lleialtat amb la província que representen els diputats castellonencs del PP.
El segon anunci que m'ha sorprés d'aquest procés de debat és en realitat un reconeixement, el reconeixement per part del conseller d'Infraestructures de que les obres amb pagament ajornat estan llastrant les inversions del seu departament. Jo ho vaig denunciar en una recent entrada a aquest bloc sota el títul de "Duplicitat comptable a les inversions". Ara el conseller Mario Flores ve a admetre-ho.