dimecres, 26 de novembre del 2008

BLASCO NECESSITA PROTAGONISME


El conseller d'Immigració i Ciutadania, Rafael Blasco, necessita protagonisme. Acostumat a altres cotes de presència pública, es sent oprimit en el paper que li ha reservat Camps esta legislatura en una conselleria improvisada, sense a penes competències, i que no dóna per a saciar les seues ànsies.
I per a desentimir-se ha fet perdre hui 96 minuts al ple de les Corts, i dies i dies de treball a les comissions, per a aprovar una llei sense contingut, sense sentit i sense repercussions, de la que no es desprén cap dret nou, tot per a contrarestar la sensació que Blasco està emmidonat en un racó del Consell sense funcions efectives.
Blasco s'esforça en donar la sensació que el paper al què l'ha relegat el president de la Generalitat no és frívol, i el projecte de Llei d'Integració li ha propiciat centenars de fotos al llarg d'un periple per totes les associacions d'immigrants per a explicar-los que una llei valenciana els va a garantir drets socials dels què ja disfruten sense necessitat de cap llei.
Blasco dedica la Conselleria d'Immigració a retindre els fons d'integració que provenen del Govern d'Espanya, que en teoria haurien d'anar destinats als ajuntaments a través de la Federació Valenciana de Municipis, per a dotar de contingut a un dens organigrama de direccions generals, direccions territorials i secretaries dedicades a inventar-se competències i a garantir drets ja consolidats.
La llei aprovada hui contempla, entre altres coses, un contracte d'immigració que els immigrants no tenen obligació de firmar, i cursos d'educació cívica que el propi Consell està boicotejant en l'ensenyança pública. Els immigrants, segons esta llei, tenen dret a mantindre ací la seua cultura dins del marc constitucional. Faltaria més. Eixe dret està ja consagrat sense necessitat de cap nova llei.
d'altra banda, en unes declaracions públiques el conseller diu que els immigrants que no firmen el contracte d'integració tindran dificultats per a integrar-se, encara que la Generalitat no adoptarà cap mesura contra ells, com si la Generalitat poguera adoptar mesures contra els immigrants que es neguen a fimar el contracte de Blasco. Tot un despropòsit d'un conseller i un partit que mentre va governar a Espanya no va legislar en aquesta matèria fins al 2003, i va protegir l'economia submergida i l'explotació laboral als immigrants. Va mantindre una bossa d'immigrants indocumentades d'entre 800.000 i 1.000.000 entre l'1 de gener de 2002 i el 14 de juny del 2004, periode en el que malgrat dictar 117.768 ordes d'expulsió, només en van executar 32.749, amb la qual cosa van deixar a Espanya a 85.019 immigrants sense poder obtindre permís de treball per tindre una expulsió pendent, entre altres desgavells originats per una mala o inexistent política d'immigració.
Jo personalment considere que, a més de guanyar-se a colzades un espai en l'actualitat, l'única cosa al que Blasco pretén donar cobertura legal és al dirigisme i al clientelisme.