dijous, 20 de novembre del 2008

PROU DE XANTATGE A LA LLIBERAT DELS CIUTADANS PER A TRIAR ELS SEUS REPRESENTANTS

Utilitzar els programes inversors de la Generalitat per a asfixiar econòmicament als municipis que no estan governats pel PP, suposa "fer xantatge" als ciutadans que desitgen votar altres opcions polítiques distintes al PP, i en tenim ja massa d'exemples en els que es poden visualitzar els efectes del "sectarisme polític" amb el que actua el Consell a l'hora d'assignar inversions en els municipis. La supressió de servicis, el deteriorament urbà i el retrocés en la qualitat de prestacions públiques són hui en moltes poblacions la conseqüència dels criteris arbitraris amb què el Consell assigna les ajudes als municipis en funció de la composició política dels ajuntaments.
La prova del xantatge institucional està en les estadístiques. El 88% de les poblacions beneficiàries del Pla de Millora de Municipis i del Pla de Cohesió Territorial, que controla directament la Conselleria de Presidència, estan governades pel PP. Per contra, El Govern valencià seguix negant-se a crear el Fons de Compensació Municipal, un sistema de finançament de municipis que impediria al PP aplicar criteris arbitraris i sectaris a l'hora d'atorgar ajudes.
El PP es resistix a crear el Fons de Compensació perquè això li obligaria a subjectar les seues ajudes a uns barems imparcials, i li impediria per tant de continuar practicant el sectarisme i continuar discriminant les poblacions que no estan governades pel PP. Eixa actitud posa en perill la qualitat de vida en els municipis a què el PP decidix castigar, que han de fer front a les demandes dels veïns amb uns pressupostos exigus que donen per a despeses corrents i poc més. Cal exigir al Consell una rectificació immediata i urgent, abans de que el deteriorament en la qualitat de vida als municipis no governats pel PP siga irreversible.
Els ciutadans són lliures de triar les opcions polítiques que desitgen sense necessitat d'arriscar-se a boicots inversors. O no?.

1 comentari:

PROGRESSISME ha dit...

Isabel tens tota la raò. Juguem contra un partit manipulador i cínic que és capaç de fer les majors animalades i eixir sense càstig. Un partit capaç de criticar algo que ell fa. Un partit que compra a la ciutadania amb grans expectacles i cortines de fum. Però per sort, en aquest País la gent està escomençar a depertar. Com deia Habermas, el sentit és escàs, és a dir, que no sempre es pot manipular a pesar de tindre Canal 9. Arrivarà un moment en el que hauràn de pagar el haver mort a una ciutadania crítica.