diumenge, 2 de novembre del 2008

S'ESVAÏXEN LES PRINCIPALS PROMESES DE FABRA, ALBERTO

Alberto Fabra (centre), durant la presentació de la maqueta del centre de convencions, un dels projectes afectats per l'anul.lació del PAI Mestrets.

L'alcalde de Castelló, Alberto Fabra, va guanyar les passades eleccions municipals per una ajustada majoria absoluta després d'una campanya electoral en què va prometre un nou estadi per a cinquanta mil espectadors, una ciutat esportiva, set mil vivendes protegides, un modern centre de convencions, i la culminació de la ronda de circumval·lació, entre altres elements de persuasió d'entre els que desitge destacar la plantació de deu mil arbres en espais urbans.
No sé a quin ritme s'estaran plantant els arbres per a aconseguir la xifra de deu mil en este mandat, però la resta de promeses s'han esvaït totes a una gràcies sobretot a l'admirable persistència amb què els veïns de la zona de Mestrets han defés uns drets que anaven a ser violentats perquè un alcalde havia fet promeses i no sabia com complir-les.
Per tant, de la recent sentència judicial que anul·la els projectes urbanístics de l'equip de Fabra en la zona dels Mestrets hauria de desprendre's de forma immediata una revisió profunda del programa electoral del PP en la ciutat de Castelló. Fabra va guanyar les eleccions perquè va dir, entre altres coses, que construiria set mil vivendes protegides, un estadi per a cinquanta mil espectadors, una ciutat esportiva i la culminació de la ronda de circumval·lació. La majoria d'eixos projectes estaven supeditats a l'atracament urbanístic que l'equip de Fabra havia tramat en el PAI Mestrets, sobre els propietaris del qual pretenia carregar el cost de totes les promeses amb què va guanyar les eleccions.
Però no sols això. Pocs mesos després de les eleccions municipals els ciutadans de Castelló es troben amb un augment descomunal i desproporcionat d'impostos i taxes, una mesura sobre la qual el Grup Socialista està sustentat de forma encertada la seua tasca d'oposició. Si a això unim que els pressupostos del Consell per al 2009 deixen de costat la ciutat de Castelló, que el sistema de transport metropolità que també va prometre Fabra només té partides simbòliques per al pròxim exercici, que els megaprojectes promesos per a la capital tampoc tenen partides, i que la seu de la Universitat Internacional de València s'ha quedat sense terrenys a causa de l'esmentada sentència sobre el PAI Mestrets, ens trobem que el programa electoral amb què Albarto Fabra va guanyar les eleccions ha quedat absolutament desarborat només díhuit mesos després de la cita electoral. Caldrà fer-s'ho mirar d'ací a dos anys i mig.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hem estat els veïns els qui hem aturat l'urbanisme depredador. No ho oblideu els polítics.