dilluns, 14 de juliol del 2008

"VITAM IMPENDERE VERO"

foto: periòdic Mediterráneo
Rajoy, que presumeix de ser un home consagrat a la veritat, no ha fet honor a esta qualitat en la seua recent visita a Castelló. Va escriure Miguel de Cervantes que la veritat va per damunt de la mentida com l'oli per damunt de l'aigua, i així és. Ens ha dit Rajoy en presència de Camps, Fabra, Rambla i companyia, que la major infraestructura del transport construïda i culminada a Castelló des del ferrocarril, l'autovia Mudèjar, la va projectar un govern del PP. Mentida. Josep Borrell ho podrà certificar.
L'autovia Mudèjar no sols no la va planificar un govern del PP, sinó que les obres les va iniciar en el Camp de Morvedre el ministre socialista d'Obres Públiques Josep Borrell, i el PP va ser incapaç d'acabar-la en huit anys. Va haver de governar de nou el PSOE per a col·locar l'últim pal quilomètric des de Sagunt a Saragossa.
Però és que a més, en el seu afany de delectar-se davant dels seus, Rajoy ens ha anunciat que exigirà a Madrid el desdoblament de la N-340. Vaja per Déu. Eixe mateix desdoblament que l'alcalde del PP de Castelló està boicotejant des que el seu partit va perdre les eleccions generals en 2004, i contra el que el PP del Baix Maestrat està instigant manifestacions una i altra vegada, i sense enrojolar-se a l'hora d'utilitzar i manipular a determinats col·lectius.
Quants quilòmetres de carretera nacional 340 va desdoblar el PP al llarg dels seus huit anys de govern? Cap. És més, la variant de Castelló, potser la infraestructura del transport més important executada a Castelló en els últims decennis, va ser executada també en l'etapa de Josep Borrell.
Per tant, què exigirà Rajoy a Madrid?
Eixe mateix Rajoy que ens ha visitat este cap de setmana és el mateix que va ser ministre del govern que va excloure a Castelló del projecte de l'AVE Madrid-Comunitat Valenciana, el mateix que ocupava la cartera d'Interior quan Castelló va aconseguir el rècord de delictes encara vigent, el mateix que venia a retre homenatge a Aznar a les Platgetes, el mateix que s'ha resistit durant anys a fer-se la foto amb Fabra, i el mateix que ha forçat un retrobament diví amb Juan Costa.