dimecres, 23 de juliol del 2008

L'INFORME DE LES CAMBRES DE COMERÇ RATIFICA EL DISCURS DEL PSPV

L'informe que han fet públic les cambres de comerç referit als primers sis mesos de 2008 ratifica el discurs que ha mantés el PSPV els darrers anys. Camps no ha fet els deures, s'ha deixat portar per la bonança efímera de sectors volàtils com ara la construcció i els serveis, i per contra ha descuidat la qualificació dels treballadors, l'estalvi i la despesa en I+D+i. Com a conseqüència, l'atur creix ara a major ritme a la Comunitat Valenciana que a la resta de l'Estat, el creixement de l'economia ha estat menor que la mitjana estatal des de fa huit anys, el deteriorament del mercat laboral ha estat ràpid els darrers mesos, la qualificació de la mà d'obra fa pena, el deute és massa alt, i la competitivitat ha caigut a plom.
I ara no ho diu el PSPV. Ho diuen les cambres de comerç espanyoles. Mentre ho deia el PSPV a les Corts Camps ha mirat al sostre. Ara que ho diuen les cambres de c0merç, confiem en una reacció del govern de Camps per tal d'esmorteir el cop.
Tan acostumat a dibuixar-nos una Comunitat idíl.lica, Camps haurà de canviar ara el seu discurs. Ara som líders mundials també en deute, en baixa competitivitat, en mà d'obra poc qualificada, en menor inversió en I+D+i, i en destrucció de llocs de treball.
No es pot sustentar un model econòmic amb la construcció desbocada, amb la fanfàrria, i amb un deute per justificar inversions injustificables. Ja ho veníem dient fa anys. Aquells recursos que havien d'anar destinats a qualificar els nostres treballadors, a augmentar la inversió en I+D+i, a estimular els sectors productius tradicionals, i a enfortir el mercat laboral, han anat a parar a la fanfàrria. I ara en paguem les conseqüències.
D'ara endavant, quan Camps isca a Canal 9 dient-nos que la Comunitat Valenciana és líder mundial en açò i en allò, i està a l'avanguarda de tot, caldrà que ens diga que tenim també el títol mundial en no fer els deures.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I ara demanen mil milions al Govern....