dimecres, 2 de juliol del 2008

EMBOLICAIRE

Hi ha un diputat del PP al Congrés especialitzat en embullar i donar una redacció a les preguntes per escrit de forma que el Govern no tinga més remei que respondre el que ell vullga que se li responga. Li diuen Miguel Barrachina, i actua com un vertader embolicaire. La seva darrera exhibició ha estat preguntar al Govern si l'embassament d'Arenós té ara la mateixa capacitat que abans de quedar fora de servei. Evidentment que sí, la capacitat ara és la mateixa. La diferència és que des de fa més d'un lustre l'embassament està inoperatiu pel perill de corriment del talús sobre el qual s'assenta el municipi de Cortes de Arenoso, i per tant no podia embassar. El que ha fet el Ministeri de Medi Ambient és consolidar el talús, de manera que l'embassament ha recuperat la seua funció.
Però vet aquí que el diputat del PP pregunta al Govern si l'embassament ha guanyat en capacitat després de les obres respecte de l'últim any que va estar en servei (2003), i evidentment, el Govern diu que no. Immediatament el diputat Barrachina se'n va a la premsa i força els següents titulars: "El Govern ha mentit. L'embassament d'Arenós no ha guanyat capacitat. És mentida que la disponibilitat de recursos hídrics siga més ara que a l'any 2003......". I segons quin diari ho publica a tota pàgina, i amb obertura de secció.
És cert, la capacitat de l'embassament és ara la mateixa que al 2003, però és infinitament superior a la dels anys 2004, 2005 i 2006, senzillament perquè els governs del PP no van executar les obres de consolidació de l'embassament. Havera estat més honest per part de Barrachina haver preguntat al Govern si l'embassament té més capacitat ara que l'any 2004, ó 2005.
Però com que Barrachina té resposta per a tot, va i diu que el PP havia redactat el projecte. Sí, però els projectes, a més de redactar-los, cal executar-los, i ahí és on el PP no estava massa aplicat. Tenim massa exemples de projectes que el PP va redactar i mai va executar, com ara les variants de la N-340, la prolongació de l'autovia A-7 entre Almenara i Sagunt, la remodelació de l'antic Banc d'Espanya a Castelló, la nova seu de l'Institut de la Seguretat Social, el mateix embassament d'Arenós, les comportes de l'embassament de l'Algar, la millora de la N-232 i la N-238, etc, etc.
L'ètica a l'exercici de la política és tan exigible com la que els polítics exigim tan a sovint als que exerceixen la professió periodística, i les actituds del diputat Barrachina no obeïxen exactament al codi ètic que ha de regir el comportament d'un representant públic. Per posar més exemples, s'ha tirat anys i anys intentant trasmetre a l'opinió pública que les estadístiques de delictes amb el PSOE estan disparades i que la situació està fora de control, quan el PP arrossega a les seues esquenes la major quantitat anual de delictes en termes absoluts i relatius que s'ha comés mai a les comarques de Castelló, i que correspon a l'any 2002. Un poc d'ètica, Miguel. Tergiversar a la llarga ix car.