dijous, 10 de juliol del 2008

AZNAR HA PARLAT

Com Zaratustra. I ho ha fet a TeleEspe, la tele d'Aguirre. Com no. Encara que ben bé ho havera pogut fer a El Mundo, o a la COPE. Però ha triat la televisió pública dels madrilenys. L'oracle de l'extrema dreta, dels confabuladors, dels conspiradors, dels tergiversadors, i dels inventors de teories ha expressat la seua disconformitat amb el desenllaç del congrés del seu partit celebrat a València. I el missatge estiuenc de qui té l'honor de ser el president d'honor de la dreta espanyola té dos lectures ràpides: la primera és que, evidentment, la crisi al PP no s'ha tancat (per tant, Canal 9 encara està a temps d'informar-ne, si li ve de gust), i la segona és que els agraviats a València demostren que estan disposats a encoratjar a tots aquells que pretenen que la permanència de Mariano Rajoy al capdavant del PP siga el més semblant a un malson.

Les paraules d'Aznar fent servir l'altaveu de Telemadrid no són casuals, ni espontánies, ni improvisades, ni gratuïtes. Ens tenia acostumats fins ara a declaracions a l'estranger atacant al Govern d'Espanya, però és clar que per atacar Rajoy calia una tele casolana. A Nova York i Londres potser no saben qui és Rajoy, i per tant la notícia mancava d'interés per als mitjans internacionals.

Ara, amb les paraules d'Aznar, Rajoy ja té una cosa més de la que parlar demà a Castelló, on l'amic Fabra li ha preparat una festa multitudinària a la que, finalment, sí acudirà Juan Costa, sembla.