dimecres, 16 de juliol del 2008

LÍDERS MUNDIALS, TAMBÉ EN DEUTE I DESATENCIÓ DE SERVEIS BÀSICS


Resulta del tot vergonyós que la Generalitat lliure un pageré a a la Subdelegació del Govern a Castelló el mateix dia que vencia el termini, comprometent-se a fer efectiva la seua part de les ajudes als afectats per l'incendi de l'Alcalatén, per tal de no perdre la part estatal de la subvenció. El fet és, si més no, un bon indicador de quina és la salut financera de la Generalitat, de la que ens dóna també una idea la presentació de la liquidació pressupostària de RTVV, que afig dos-cents milios d'euros de deute a 2007, amb la qual cosa el deute acumulat de l'ens arriba fins a 1.140 milions d'euros, tot per a aconseguir una audiència del 12%, per darrere de totes les cadenes estatals.
És a dir, tenim una casa amb la façana preciosa, però amb les bigues podrides. El president de la Generalitat ens té acostumats a una retòrica triomfalista, d'autocomplaença, d'enaltiment de la moral col.lectiva, i d'estímul de l'amor propi. La Comunitat Valenciana és líder mundial en això i allò, el Món es mira en la Comunitat Valenciana, estem al capdavant, a l'avantguarda... Efectivament, líders mundials, també en deute públic i en desatenció de serveis bàsics.
La manca de recursos públics en necessitats bàsiques és alarmant, mentre Camps es rebolca de gust amb curses de vela o de cotxes, o tornejos de golf, i mara cap a altra banda quan es fan públics els comptes del circuit de Xest. En tantes coses en les que som líders mundials, hi figura també el lideratge en barracons escolars, en aigües residuals sense depurar, en prestacions sanitàries desateses, etc.
Només una mentalitat com la de Camps pot practicar d'aquesta manera l'autosatisfacció. A Castelló estem construint des de fa dotze anys un aeroport, però quan arriben els turistes a milers, seguirem vessant l'aigua residual sense depurar a la mar, perquè a tot el litoral nord de Castelló, només Vinaròs disposa, i des de fa només uns dies, de depuradora. Però som líders mundials.
Aquests lideratge, senzillament, no ens interessa, i només cal convéncer els ciutadans de que aquesta mena de lideratge no convé a ningú, només a Camps.