dilluns, 21 de juliol del 2008

GAUDEN VILLAS I EL SEU CONCEPTE DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL

Gaudén Villas és un senyor que fa de director de relacions externes de la Generalitat, una cosa així com la joguina de Camps per a atenuar el complexe d'inferioritat que li causa el fet de no poder extralimitar-se en la seua sobèrbia nomenant un conseller d'Afers Exteriors. I el senyor Villas, lliure de competències, es dedica a fer de militant de l'ultradreta deixant testimoni de la seua ideologia als articles d'opinió que publica a la premsa.
Hui no m'he pogut reprimir en llegir la seua reflexió. Per a Gaudén Villas, aportar recursos per a la cooperació internacional és tirar els diners. En comptes de reconéixer l'esforç del Govern en matèria de cooperació i congratular-se de que l'ajuda al desenvolupament haja augmentat aquest any fins a 5.500 milions d'euros, Gaudén Villas pensa que això suposa restar benestar als espanyols, i ens barra el camí cap a la prosperitat. Com si foren diners que els països menys desenvolupats ens furten. És el concepte que la dreta més dretana té de l'ajuda al desenvolupament.
Per a un govern socialista i per a la majoria de ciutadans amb un mínim de sentit de la solidaritat, en canvi, la cooperació internacional és una inversió per garantir l'estabilitat i la pau mundial, que només es podran construir sobre una redistribuició justa dels recursos. Com tot en la vida, el nostre benestar dependrà de que els nostres veïns tinguen cobertes totes les necessitats i disfruten, com nosaltres, de benestar, de bons sistemes educatius i sanitaris, d'oportunitats, i d'una vida feliç.
Aplicant el concepte de cooperació internacional de Gaudén Villas, potser ens estalviariem 5.500 milons d'euros en projectes de desenvolupament en altres països, però potser també hauríem de destinar eixa mateixa quantitat a sofisticats sistemes de vigilància per impermeabilitzar les fronteres. És eixa la destinació que Gaudén Villas prefereix per als recursos que el Govern destina a la solidaritat internacional?
Al cap i a la fi, el que ha pretés Gaudén Villas amb aquest desafortunat article és desacreditar la tasca de la nova secretària d'organització del PSOE, l'alacantina Leire Pajín, en la seua etapa al capdavant de la Secretaria d'Estat de Cooperació. De segur que Gaudén Villas ha seguit les consignes de Camps d'atacar Leire Pajín. Bon senyal.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Isabel.

Bé, he trobat això per casualitat, buscant coses d'antics companys (que no necessàriament amics) de classe. Quan li ha tocat el torn a Gauden Villas i he vist la carrera que ha desenvolupat en els darrers anys no em sorprén.

El conec des de petit i només puc dir que...pobres valencians. Us han posat un bon bitxo. Aquest noi és de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i una de les coses que recordo d'ell és que a l'EGB es dedicava a pegar als nens més débils, marginats, etc. No oblidaré mai com agafava amb una mà de l'orella al Pere i amb l'altra li donava cops de puny fins a fer-lo sagnar pel nas.

Era un dels matons, mentia si li venia bé, utilitzava els altres nens (sobre tots els que estaven a l'anomenada "banda del Gauden"). Si li preguntaves alguna cosa de classe no te la deia o fins i tot te la deia malament volent (tenia clar que ell havia de ser el millor pel mitjà que fos).

Com que era un noi llest als profes els agradava molt (aliat amb el poder des de petit) i tenia el seu favor guanyat en situacions en les que a altres nens els hagués caigut una bona bronca o una expulsió.

També recordo com solia trobar xollos per anar de viatge a l'extranger i a la tornada ens explicava tot el que havia robat (si, robat) durant el viatge: sabatilles d'esport en aquesta botiga de París, una samarreta de marca en aquella botiga de Londres, etc. Per suposat, si algun nen tenia una joguina o quelcom que a ell li agradava no tenia cap problema en robar-li-la i, després de la denúncia del damnificat, assegurar devant el professor que allò era seu. Si, se'l creien a ell.

Bé, podria escriure un llibre sobre ell. Jo no vaig destacar mai en res a l'escola i no crec que s'enrecordi de mi aquest home. Però jo i molts altres que l'hem vist fer malifetes des de marrec sabem qui és. Torno a dir que em fa pena que aquest senyor estigui a un govern (ni que sigui el govern d'un club de petanca) i tingueu per segur que si ha de fer mal pel seu interés el farà i si veu que pot robar sense ser agafat robarà.

D'altra banda, el seu dretanisme es possible que ni sigui ideològic, sino que hagi pensat que aquestes posicions són les que li permetran escalar llocs en política. Encara més repulsiu.

Això si, els seus germans són molt bona gent. Però aquest...que no us passi res.

Salut.

Anònim ha dit...

jajajajaja soy Javi de Hospitalet y afortunadamente no tengo que esconderme al escribir unas letras sobre Gauden. La verdad es que siempre lo recordaré aunque él igual no se acuerad de mí. No soy envidioso y lo que si sé es reconocer la capacidad de ese chaval para estudiar, viajar, hacer atletismo...y un día de rebote supe que había aprobado su carrera diplomática. Me alegró que un ribereño con el que compartí clase durante dos años en el instituto llegara tan alto. Joder si supiera quien ha escrito semejante gilipolleces y retahílas de mentiras sobre él yo mismo lo denunciaba...aunque no se si puedo porque de leyes no se demasiado.
Lo siento por la humanidad y sobretodo por la envidia de algunas personas como la que ha escrito esto. Pobrecita es de las personas que nunca podrá ser feliz.

Anònim ha dit...

Hola.

No sé quienes son estos dos, pero el primero está más cerca de la realidad sobre Gauden que el segundo. De hecho, creo que el Javi este no fue ni a su clase, porque en EGB yo estaba en su clase y no recuerdo a ningún Javi, pero si me acuerdo del niño bonito de los profes y de como pegaba a algunos niños (a mi me llegó a hacer la vida imposible en algunos momentos) y, jo, me acuerdo de la banda del Gauden. Javi, no sé quien eres, pero el que ha escrito antes que tu no ha dicho mentiras. Otra cosa es que tu no las hayas visto porque lo conociste más tarde.

El tío era un chulo de cuidado y se pensaba que podía hacer lo que le daba la gana. Después de EGB no lo he vuelto a ver, ni ganas, hasta ahora en internet, pero si hay alguna persona que de chaval me causaba algo entre desconfianza y temor ese era el Gauden. Mala persona ¿Habrá cambiado? Quizás si. Yo no me lo creo y tras ver en internet los artículos fachas que ha escrito todavía me tirá más para atras.

¿Ribereño que llega alto? Mira Javi...como si es congoleño. Es un facha que de chaval era el chulo del cole. Eso es lo que yo sé de él. No sé nada del insti ni luego.

Jordi