dijous, 3 de juliol del 2008

L'ESGLÉSIA, SEMPRE AL COSTAT DELS DÈBILS

L'Església catòlica, compassiva ella, roman sempre al costat del dèbils, i dos fets coneguts hui ratifiquen eixa entrega apassionada i desinteressada: el cardenal arquebisbe de València ha contraprogramat a l'Associació de Víctimes del Metro amb una missa a Torrent, i el bisbe de Sogorb-Castelló recomana siquiatres per a "guarir" homosexuals.
Pel que fa a les recomenacions del Bisbat de Sogorb-Castelló, jo més bé recomanaria siquatres als bisbes per a guarir-los de les temptacions d'ingerir en la vida privada de les persones. Feta la broma, però, m'espanta que l'Església seguisca determinant quins comportaments són o no malalties, i avaluant les orientacions sexuals de les persones, a més de creure's en el dret d'imposar els continguts educatius a les escoles on es formen els nostres fills, entre altres coses no menys greus.
Pel que fa a la missa del cardenal arquebisbe de València, Agustín García-Gasco, a Torrent, ens té acostumats a guardar-li l'esquena al PP de Camps, bé demanant, amb subtilesa o sense, el vot per al PP, o com ara contraprogramant una celebració religiosa que l'Associació de Víctimes del Metro va a celebrar a la catedral de València. Com Camps, el cardenal ha deixat sempre de costat als familiars de l'accident del Metro, i casualitat o no, hui es celebraran dos misses, una amb la majoria de famílies afectades, i una altra del cardenal. La connivència PP-Església catòlica arriba fins a aquest extrem. Només desitge que no haja estat Camps qui ha suggerit al cardenal la celebració de la missa alternativa.