dilluns, 7 de juliol del 2008

NOVA ETAPA PER AL PSOE, I PER AL PSPV

foto: periódico Mediterráneo
El congrés federal del PSOE celebrat este cap de setmana ha imprés una nova inèrcia d'il·lusió i futur que els socialistes valencians haurem d'administrar de forma cuidadosa per a traslladar eixe mateix esperit al nou PSPV. Un nou PSPV que sorgirà del pròxim congrés nacional de setembre, però del que ja s'albira la seua silueta, com hem vingut a assentir els que hem acudit a la cita de Madrid com delegats o invitats.
El congrés federal ha suposat el final d'una etapa, culminada amb l'acceptació unànime de la figura emergent de Leire Pajín, de la que ja es presumia la seua ascensió. Ara la tasca que se'ns ve damunt és immensa. És ara quan cal saber administrar més que mai eixe immens cabal d'energia i noves polítiques perquè els socialistes valencians ens situem en condicions de portar a la pràctica des de les institucions les polítiques inspirades en el progrés i la modernitat que estan transformant Espanya.
Ha sigut un congrés exemplar, de passos decidits i missatges nítids, de profund debat ideològic, i sobretot de futur. El lema no ha defraudat, i el canvi s'ha produït amb una força descomunal, sorprenent, fulgurant i calculada, com requerix tot punt d'inflexió ben meditat.Ara ens toca els valencians recollir el testimoni i impregnar-nos d'eixe mateix esperit per a recuperar una sintonia amb la societat que mai s'havia d'haver perdut. Apel·le, doncs, a la sincronització de què ha fet gala la delegació valenciana en els prolegòmens del congrés federal perquè després de l'últim cap de setmana de setembre ens invadisca la mateixa sensació de seguretat i confiança en imminents i progressives bolcades electorals al País Valencià que desterren de forma definitiva de les nostres institucions el sectarisme, la prepotència, la ineficàcia, la propaganda, el deute, la falta de mires i la deslleialtat, des de l'últim ajuntament a la Generalitat. Caldrà valentia, decisió i generositat per part de tots i cada u, però estic convençuda de que del congrés nacional eixirà il.lusió i energia, de la mateixa manera que a Madrid.