diumenge, 13 de juliol del 2008

EL PP I LA MORAL

Per al regidor d'Hisenda de Castelló, Juan José Pérez, resulta amoral que el portaveu socialista en l'Ajuntament d'esta ciutat i líder de l'oposició, Juanma Calles, haja accedit a un càrrec de lliure designació en la delegació provincial d'un ministeri. No obstant això, per al regidor del PP els barems ètics no pareixen ser vàlids quan es tracta d'aplicar-los a càrrecs del seu partit. L'alcalde de Castelló ingressa més de cent mil euros anuals i a més és diputat autonòmic. Les retribucions anuals només dels regidors del PP en l'Ajuntament de Castelló superen el mig milió d'euros, és a dir, entorn del 3% del pressupost municipal. Els edils Miquel Soler i Marisa Ribes tenen sou de secretari autonòmic. I per a rematar, Carlos Fabra, un altre dels què també s'ha permés criticar a Calles, paga dels diners de tots a trenta-cinc assessors, compagina el seu càrrec públic amb activitats diverses, entre elles l'assessorament i l'elaboració d'informes per a empreses del sector fitosanitari, i permet a les seues diputades de l'ànima cisar els emoluments per quilometratge, del que no pareix que hagen donat les explicacions suficients.
El realment amoral, i a més antidemocràtic, és que el líder de l'oposició d'una ciutat com Castelló no dispose dels recursos suficients per a dedicar-se en exclusiva a la tasca per la que ha sigut triat pels ciutadans, exercir l'oposició, i es veja obligat a suplementar els seus mitjans de vida impartint classes en un institut o dirigint una àrea governamental.
El que està pretenent el PP de la ciutat de Castelló és, en definitiva, obstaculitzar la labor de l'oposició. No hi ha més que veure l'habitacle reservat en l'edifici municipal a un grup socialista format per dotze regidors, tal com ja es va encarregar de denunciar el PSPV a l'inici del mandat. El despatx reservat al portaveu i cap de l'oposició ocupa aproximadament quatre metres quadrats en la penombra d'un racó. Fins al taquiller d'un cine disposa de mitjans més dignes per a exercir la seua tasca. I això és el realment greu, que el PP impedisca a l'oposició exercir la labor que li ha estat encomanada pels ciutadans, i a més que ho faça exhibint un abús inaudit dels fons púbics a l'hora d'assignar-se els seus sous, anomenar assessors, disposar de vehicles oficials, i cisar els comptes públics amb trampes com la del quilometratge.
Estic convençuda que el que de veritat molesta al PP no és que Juanma Calles puga tindre un lloc remunerat, sinó que puga exercir la seua labor d'oposició sense obstacles. I això no és que els moleste, en realitat els posa nerviosos.