dijous, 25 d’octubre del 2007

Fins quan?!!!!!!




La pluja és sinònim de problemes a la ciutat de Castelló. Ahir dimecres va ploure a Castelló i s'han inundat aparcaments soterranis i túnels, i els vials d'accés a la ciutat han quedat intransitables. D'això en saben molt al Grup Lourdes i a la Salera, a la Marjaleria i al Grau. Escenes patètiques en una ciutat que el govern municipal del PP vol moderna i d'avantguarda.


Estes noves inundacions es produeixen en un moment en el que hem conegut a les Corts, en boca del diputat Francesc Signes, que el Consell només ha executat set de les vuitatanta i pico obres contra inundacions compromeses al Patricova. El cas de Castelló és més greu: després de les inundacions de setembre de 2004 a la Plana Baixa, el que aleshores era conseller d'Infraestructures, José Ramón García Antón, va anunciar quinze obres d'emergència de les que gairebé si se n'han executat un parell. El barranc de Fraga, a la ratlla entre Almassora i Castelló, i el barranc de Sol, continuen sense canalitzar, malgrat haver estat declarades obres d'emergèncie ara ja fa tres anys i un mes.


Després ve l'alcalde, Alberto Fabra, i es posa a reivindicar AVE, Corredor Mediterrani, i trànsit marítim de mercaderies entre Castelló i Singapur. Senyor meu! Primer caldrà poder transitar entre la Salera i el centre de Castelló, caldrà poder creuar el túnel del Grup Lourdes sense problemes, caldrà poder accedir a Castelló en dies de pluja, i caldrà poder traure el cotxe de l'aparcament soterrani. No creu?


El propi Carlos Fabra ha expressat el seu malestar amb la Generalitat per la manca d'implicació amb Castelló. No es tracta ja de que no ens fan les escoles, els instituts, els conservatoris, les ciutats de les llengües i de la música, el tramvia, Parc Castelló o Mundo Ilusión, és que tampoc en tres legislatures han estat capaços d'acometre les obres necessàries per a que Castelló no done una imatge penosa cada vegada que plou. Només ens queda la resignació?
Fotos de Eugenio Torres (El Mundo-Castellón al Día)