dimarts, 8 de gener del 2008

La fortuna de Fabra

Sort i fortuna la seua. El sorteig de "El Niño" li ha deixat 2 milions d'euros (333 milions de pessetes, o si es vol, vora dos milions i mig de dòlars) al president provincial del PP, president de la Diputació, i secretari de la Cambra de Comerç en excedència, Carlos Fabra, el fabra dels fabres. Quanta casualitat. Dieun que és la tercera vegada que la roda de la fortuna s'atura a ca'l president provincial. Ja en té per a "tapar forats", que en diuen. Que s'ho disfrute amb salut.
Del que es tracta ara és de que no permetem que li torne a tocar la loteria el proper 9 de març. Potser Carlos Fabra necessite més que cap altre càrrec del PP que les properes eleccions li atorguen a Rajoy la possibilitat de governar. A Castelló, però, no hi contribuirem. Les enquestes van molt apretades i la distribució final dels cinc escons en joc dependrà molt de la mobilització d'última hora, i del que faça vora el 20% dels electors que encara no saben a qui votar, i ni tan sols saben si votaran. Guanyar també la confiança d'este sector d'electors és important, i en tenim un bon exemple en les darreres eleccions municipals a la ciutat de Castelló, on ara tindríem alcaldia del PSPV si la participació havera arribat al 70%. En canvi, gairebé va passar del 60%, i la responsabilitat és només nostra.
Vull insistir, doncs, en que, hui per hui, Castelló és l'única circumscripció en la que es donen les condicions per a trencar l'hegemonia del PP al País Valencià, i per tant, l'actitud dels anomenats indecisos serà més determinant a Castelló que a cap altra circumscripció. Aleshores, anem per feina.