dilluns, 14 de gener del 2008

De cop i volta, el que importa ja no són les conspiracions

Escoltant Rajoy, el que importa ara al PP ja no són les conspiracions al voltant de l'11-M, ni allò de que no estava dient-se tota la veritat sobre l'atemptat, ni la suposada instrucció interessada del sumari, etc. Ara el que importa a Rajoy i al PP és l'economia. Ha canviat el discurs. Ara Zapatero és un "perill" per a l'economia, el govern socialista no sap gestionar, la cosa anirà a pitjor, etc. Més bulos i mentides al servei del interessos electorals del PP, sense importar-li ni gens ni mica l'alarma innecessària i els perjudicis a la confiança dels inversors i estalviadors en una economia que, malgrat tot, va millor ara que quan Aznar ens deia allò de que "Espanya va bien".
Tant s'hi val. Si a Rajoy li interessa que l'economia vaja mal, doncs ell farà que vaja mal, o transmetrà a l'opinió pública que tot va mal , tot siga per esgarrapar de manera imprudent uns vots d'aquí i d'allà. Rajoy pretén que la percepció que en té l'opinió pública del que està passant, no tinga res a vore amb el que està passant. Els seus interessos personals i polítics estan en joc.
Al gener de 2004, amb un creixement econòmic del 2'9%, i un any abans, amb un creixement del 2%, Eduardo Zaplana, aleshores ministre de Traball, ens deia que tot anava bé, que l'economia havia entrat en la seua major etapa de creixement, el miracle econòmic. El 2001, amb una inflació del 4'2%, Rodrigo Rato ens deia que al Govern el percentatge li semblava "raonable", i en tirava les culpes als distribuidors d'aliments. Ara, amb un creixement del 3'8%, amb la taxa de desocupació més baixa de la democràcia, i amb tres milions més d'ocupats, el PP diu que "Espanya està en crisi".
És evident que el PP elabora els seus arguments des de la incoherència i la demagògia, la qual cosa li resta tota credibilitat. I el pitjor de tot és que no li importen les conseqüències d'un alarmisme infundat.
Faig este comentari des de la sospita de que "l'autor intel.lectual" d'aquesta estratagema puga ser el probable candidat del PP per Castelló i deixeble de Rodrigo Rato, Juan Costa. Ja sabem, doncs, a què ens atenem a Castelló. Només cal esperar una campanya del PP sustantada en la mentida "made in Costa". I s'aplicaran més que mai, perquè, haig d'insistir, la cosa està molt justa. En la mobilització estarà la clau.