dimarts, 29 de gener del 2008

ELS ACUDITS DE FONT DE MORA

L'acudit fàcil i la carcallada de l'auditori són les tàctiques de comunicació electoral més emprades pel conseller d'Educació Alejandro Font de Mora. Eixa estratègia ja va fer a les darreres eleccions autonòmiques que el PP de Castelló, amb ell de cap de llista, perdera vots i diputats, l'única circumscripció on es va produir una devallada del PP. Ara, a les eleccions generals, Font de Mora torna a utilitzar la mateixa estretàgia.
Cal advertir, doncs, al PP, que el seu conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, tornarà a fer-li perdre un diputat en l'actual convocatòria d'eleccions generals si el PP insistix a traure-ho a rebatre amb acudits les polítiques del Govern de Zapatero.
Afirmar, com ha fet Font de Mora, que "l'única mesura que pot acabar amb els actuals mals de l'educació és portar a Mariano Rajoy a la Moncloa perquè Rodríguez Zapatero en matèria d'educació ha sigut molt mal educat", o que "el projecte educatiu de Rajoy aposta per una ensenyança en llibertat, amb un model de racionalitat, eficàcia i eficiència", és una gràcia que pot arrancar alguna carcallada entre l'auditori, però que pot enutjar i ofendre els pares i mares que no tenen escoles infantils, als milers d'estudiants que assistixen a classe en barracons, i a la comunitat educativa en general que pateix les conseqüències dels retards injustificables en la construcció de centres educatius, la saturació de centres, i la discriminació de l'ensenyament públic.
Font de Mora falta al respecte a totes les persones que patixen les conseqüències de la seua mala política al capdavant de la Conselleria d'Educació, quan bromeja i frivolitza sobre les solucions al problema. Amb esta tàctica, Font de Mora, com a cap de llista autonòmic a Castelló, va fer que esta província fora l'única en la que el PP perdera vots i diputats en les passades eleccions autonòmiques, i l'única circumscripció en què el PP no va aconseguir majoria absoluta, perquè els ciutadans no estan per a acudits, sinó per a escoltar propostes serioses de solució als seus problemes quotidians.
Sospite que amb este tipus d'intervencions només busquen desviar l'atenció sobre l'absència del candidat del PP en l'actual convocatòria electoral, Juan Costa, i ocultar l'escàndol que ha suposat la composició de les llistes del PP, utilitzades com mer escut protector enfront de l'acció de la justícia.
Com a conseller d'Educació, Font de Mora està obligat a aplicar la normativa legal vigent en matèria d'educació, que contempla l'educació infantil com una etapa estrictament educativa, i prescriu que han de ser les conselleries d'Educació de les respectives comunitats autònomes les que han de dur a terme la gestió de les escoles infantils, una obligació que la Generalitat està desatenent. Repartir bons infantils no és ocupar-se'n del problema.
L'anterior llei d'educació que va aprovar el PP va desregular l'educació en este primer cicle i va propiciar una gran varietat de situacions, de manera que les escoles infantils depenien de conselleries d'Igualtat, de Benestar Social, o de Serveis Socials, considerant a les guarderies com a mers centres assistencials, i no educatius.
En compte d'intentar desacreditar el Govern amb acudits fàcils, Font de Mora hauria de posar-se a treballar per a oferir escoles infantils en la Comunitat Valenciana, i construir les desenes de centres educatius pendents.