dijous, 17 de gener del 2008

Cal exigir al PP garanties de que Juan Costa no donarà de nou l'espantada si perd Rajoy

El PP s'ha decidit ja per un cartell electoral a Castelló quan falten menys de dos mesos per a les eleccions, però els populars segueixen sense donar a conéixer els noms que acompanyaran Juan Costa en les candidatures a les Corts Generals.
Només demane a Juan Costa garanties de que en esta ocasió no renunciarà a la seua acta de diputat en el cas d'una previsible derrota de Mariano Rajoy, com va fer després de les anteriors eleccions generals, en les que només va conservar la condició de diputat sis mesos, el temps just per a "meditar", segons les seues pròpies paraules, si seguia en el Congrés o acceptava anar-se'n amb Rodrigo Rato al Fons Montari.
Juan Costa és ara mateix un candidat desmotivat després d'haver sigut relegat en les seues aspiracions de convertir-se en l'home fort del PP en matèria d'economia. Evidentment, les preferències de Juan Costa no passaven per encapçalar la candidatura del PP de Castelló, ni ara, ni abans, com ho ha demostrat en les quatre ocasions anteriors en les que ha sigut cartell electoral del PP a Castelló. Recorde, en este sentit, que Costa va renunciar a la seua acta de diputat al novembre del 2004, només mig any després de les eleccions generals, probablement perquè la derrota no figurava en els seus plans personals, però a més, tampoc es pot dir que la seua etapa com a secretari d'Estat i com a ministre es caracteritzara per una entrega a la província per la qual va ser triat diputat. Costa ha deixat tirada en diverses ocasions a Castelló per a anar al Fons Monterio, a Ernst and Young Advocats, o La Caixa, i cabria exigir-li alguna garantia que en esta ocasió no se'n va a anar si Rajoy perd.
La dirigent socialista assegura que després de la victòria del PP en les eleccions de 1996, Juan Costa va oblidar a Castelló i es va dedicar a tasques de govern, amb escassa implicació amb la província. En la posterior legislatura, després del seu nomenament com a ministre, acumula incompliments com el de posar en servici l'autovia Mudèjar en 2003, o el finançament que va prometre per als plans de competitivitat dels sectors productius de Castelló, dels que mai més es va saber.
Amb eixe bagatge, i amb la progressiva pèrdua de pes en l'entorn de Rajoy, Juan Costa encara unes noves eleccions generals, les quintes per a ell, amb l'única aspiració d'assentar-se a Madrid, ciutat en què viu de forma habitual.