dilluns, 2 de febrer del 2009

PER SALUT DEMOCRÀTICA


He trobat un motiu afegit de distracció en la programació informativa de RTVV. Quan havia caigut en l'atonia, el desànim i la perplexitat per uns informatius sectaris i esbiaixats, i a punt de decidir prescindir d'este mitjà d'informació, m'he adonat de com resulta d'interessant contemplar les excuses per a encotillar declaracions de consellers. El diumenge, sense anar més lluny, aprofitant la fira del turisme Fitur de Madrid, els informatius de Canal 9 ens brinden unes declaracions del "conseller social", entenem el conseller de Benestar Social, Juan Cotino, sobre els esforços que està realitzant la Generalitat Valenciana perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen disfrutar dels destins turístics en igualtat de condicions. És a dir, mentres Canal 9 informava de Fitur, casualment passava per allí el "conseller social" per a narrar-nos els esforços del Consell per a fomentar el turisme adaptat.
No havia discorregut un minut quan els serveis informatius de la televisió pública valenciana inserixen una suposada notícia sobre el desplegament de la llei valenciana del voluntariat. No s'ha produït cap novetat, llevat que la llei va entrar en vigor fa més de huit anys, i seguim sense reglaments que la desenvolupen, amb la sort que el conseller a qui li ha caigut en sort la competència de voluntariat (ciutadania) simula haver anat per feina per tal d'elaborar el reglament coincidint amb una reunió del consell del voluntariat. Per tant, es força una notícia sobre el voluntariat, i es remata amb unes declaracions del conseller parlant de les bonances d'un text legislatiu aprovat fa huit anys i que encara no ha tingut cap efecte.
Qualsevol excusa és bona perquè els consellers ens amenitzen els informatius, i si no hi ha excuses, s'inventen.
La resta ja se sap, que si plou, que si gela, que si fa sol, que si els turistes prenen el sol en gener a les platges de Benidorm, i els entrenaments dels homes d'Unai Emery. Cauen de l'actualitat les manifestacions contra les polítiques del Consell, les queixes dels usuaris de serveis públics, els embolics del PP, i les propostes de l'oposició.
Hi ha innumerables recursos públics i un exèrcit de professionals dedicats per orde de Francisco Camps a desvirtuar la realitat de País Valencià, a dibuixar una terra idíl·lica en què mai sorgixen contratemps, i si sorgixen és per haver tingut la desgràcia que la majoria dels espanyols haja decidit lliurement situar el PSOE en El Govern d'Espanya.
Per la salut democràtica dels valencians, la màquina de propaganda en què Francisco Camps ha convertit a RTVV no pot sostindre per més temps la línia informativa dels seus serveis informatius. És una qüestió d'ètica.