dijous, 19 de febrer del 2009

EL QUE INTERESSA I EL QUE NO INTERESSA


El portaveu del Grup parlamentari Popular en les Corts Valencianes, Ricardo Costa, ha obert la sessió de hui amb un discurs sobre el que segons ell interessa als valencians, per a deixar de parlar, en realitat, del que no interessa al PP. Segons Costa, que ha interrogat al president Camps sobre les seues "excel.lents" polítiques d'ocupació, és això el que interessa als ciutadans, i hi ha altres coses que no són de l'interés dels ciutadans i tampoc del PP, com la suposada trama de suposada corrupció que s'estén com una taca d'oli per totes les institucions en mans del PP. Investigar corrupteles no interessa als ciutadans, va contra els interessos dels valencians, i tot intent de destapar irregularitats és un atac directe a la dignitat dels valencians.
Ricardo Costa ha predicat hui en el desert. Mentres lloava les polítiques del Consell per a reactivar l'economia, els diputats del seu grup estaven instal.lats en la intranquil·litat i la desconfiança per l'abast de les investigacions judicials i els noms dels aforats imputats al País Valencià. Un ja el sabem: Francisco Camps.
Però això no interessa als valencians. El que interessa als valencians és portar un sou a casa. Estic d'acord. Parlem, doncs, d'això. Costa va utilitzar el terme "guiñapo" (parrap) per a descriure la situació en què els governs socialistes valencians van deixar l'ocupació en esta comunitat. Res comparable amb la situació actual de l'ocupació al País Valencià en relació amb la resta d'Espanya. La desocupació augmenta a un ritme tres vegades superior ací que en la resta d'Espanya, Castelló ha batut el rècord d'augment de la desocupació, i els plans de reactivació anunciats per Camps no es concreten en les publicacions oficials. Això és el que interessa als ciutadans.
Però a més d'això, als ciutadans també els interessa el comportament dels seus representants públics. I Ricardo Costa no pot pretendre que això no forme part de l'interés general.