divendres, 6 de febrer del 2009

LES BARALLES DE RAJOY


Portada de la revista "Tiempo" de maig de 2008.
El líder del PP, Mariano Rajoy, va dir ahir en un acte del seu partit a Valladolid que "el Govern està barallat amb tots, amb el Vaticà, amb els banquers, etc", i va clamar per un govern que restablisca les relacions cordials amb tot el món. Acusa al Govern de promoure eixes "baralles" per a distraure l'atenció sobre la crisi econòmica, quan en realitat és el líder del PP qui fa referència a les "baralles" del Govern per a distraure l'atenció sobre les que s'estan succeint en el si del PP, que més que baralles han adquirit tints de xafarranxo.
No sé com qualificar les declaracions de Rajoy. Ni tan sols sé si era conscient del que estava dient. Per a mi que algú del seu think tank privat li va suggerir la frase, li'l va estampar en un discurs, i Rajoy ho va soltar, així, tan "pancho", que diria ell. Potser el seu propi think tank l'està traïnt exposant-lo al ridícul.
I mentres Rajoy llança eixes declaracions, la premsa nacional porta titulars de la guisa següent: "Guerra total a Madrid", en referència a la batalla per la successió al capdavant de Caja Madrid, i els episodis d'espionatge. Inclús hi ha un mitjà nacional que fa referència a les "dificultats" en les que pot trobar-se Francisco Camps en les eleccions autonòmiques valencianes de 2011 "després del revés patit al desembre amb el PP alacantí, que per cinc vots va reelegir al zaplanista José Joaquín Riplll com a president provincial. Es parla que podria enviar a Ripoll a la llista europea", conclou el periodista.
A això caldria afegir els nous casos d'espionatge a Ibi i les suposades corrupteles urbanístiques implícites, però és que si ens traslladem a l'àmbit nacional, l'enfrontament de Miguel Blesa amb Esperanza Aguirre ha adquirit tons de trhiller. El president del consell d'administració de Caja Madrid va aconseguir repel·lir la primera envestida quan Esperanza Aguirre va tractar que l'entitat financera convocara eleccions d'acord amb unes noves normes que es va inventar el Govern d'Aguirre. I en eixes estan.
Però segons Rajoy, és el Govern qui està barallat amb tots.

1 comentari:

Anònim ha dit...

al psoe també hi ha de baralles, oi?