divendres, 20 de febrer del 2009

CAMPS DIU QUE LA COSA NO VA AMB ELL, ENCARA QUE SEMBLA QUE HI HA COSA

foto: levante-emv
L'afer de l'Operació Gülter està propiciant un espectacle al PP valencià. Camps va cuidar l'escenografia per a desmentir qualsevol implicació personal amb la trama de corrupció. El van traure del llit a les sis del matí per fer-li saber el que publicava la premsa, i de seguida va montar tot un seguit de consignes, discursos i recolzaments que arribaren fins i tot a Galícia, on Rajoy, entre míting i míting, va tindre paraules de suport per al seu president valencià.
Camps diu que no té res a vore amb la trama. Pot ser. Ara bé, està en condicions el president de la Generalitat d'afirmar que no hi ha una ramificació valenciana? Al voltant d'això no l'he sentit dir res. Mentre, van coneguent-se adjudicacions a Orange Market, i queda en evidència l'especial habilitat del gerent d'Orang Market per als negocis immobiliaris al País Valencià.
Camps diu que està lliure de culpa, però la investigació judicial apunta a que part dels diners de les adjudicacions que obtenia eixa empresa d'administracions públiques acabaven al despatx del tresorer del PP.
Francisco Camps va acudir el dijous a la sessió de control de les Corts després d'haver comparegut en una roda de premsa convocada de forma urgent a les nou del matí en el Palau de la Generalitat per a desmentir els fets coneguts unes hores abans que l'impliquen en la trama de suposades corrupteles, detencions, suborns, comissions, paradisos fiscals, acusacions d'aforats, personatges tractant de fugir a Panamà, plans urbanístics, guanys multimilionaris, xarxes il·legals de finançament, i factures de trages.
Camps va dir als periodistes, i ho va repetir en les Corts, que se sent emparat pels resultats electorals i pels sondejos d'opinió, i el demés són intents grollers de sembrar sospites infundades. I ací es va detindre, amb poema inclòs.
El seu imperi s'afona, o si més no té una bretxa. perquè acabe o no imputat, haurà d'explicar els negocis del PP i la Generalitat amb les empreses dels imputats.
Les dentades aferrissades que li està donant la seua pròpia gent estan fent trontollar els fonaments d'un poder alçat sobre la propaganda, la il·lusió òptica, el populisme, la demagògia, l'engany i el patriotisme barat. L'única cosa que ha fet Camps és guanyar temps per a superar la primera sessió de control en les Corts una vegada conegut el fet que el seu nom figura en les investigacions que han conclòs amb el desenllaç de l'Operació Gülter. Tot un revés per a les seues aspiracions personals i una taca per al seu full de serveis.
Però segons Camps, no és això el que interessa als valencians. El que interessa al ciutadà és la situació econòmica, l'ocupació i la garantia que podrà continuar portant un sou a casa. Estem d'acord. Investigar la implicació de càrrecs de la Generalitat en suposades corrupteles no interessa als ciutadans, va contra els interessos dels valencians, i tot intent d'implicar a Camps és un atac directe al poble valencià, com bé ha dit hui Alfonso Rus a la premsa.
Parlem, llavors, de la gestió econòmica. La desocupació augmenta a un ritme tres vegades superior ací que en la resta d'Espanya, Castelló ha batut el rècord d'augment de la desocupació en el conjunt d'Espanya, i els plans de reactivació anunciats per Camps no es concreten en les publicacions oficials ni en diners comptants. Això és el que interessa als ciutadans.
I insistisc, una vegada hem parlat del que interessa als ciutadans, Camps i el PP no poden pretendre que als ciutadans deixe d'interessar-los el comportament dels seus representants públics.
Són només Camps i el PP els que estan interessats en que el comportament dels càrrecs públics no siga de l'interés general, i així pareixen demostrar-ho eludint constantment preguntes en les Corts, deixant d'informar en els mitjans públics de comunicació, i negant documentació en les societats públiques als diputats de l'oposició.
La societat està preocupada per la situació econòmica, evidentment, però d'ací a pretendre que la crisi eclipsi suposades corrupteles en les institucions hi ha un tros. La societat en el seu conjunt desprecia comportaments irregulars dels seus representants públics, però la situació es torna pesada inclús per a la pròpia militància del PP, que està reclamant una depuració a fons de la seua estructura orgànica i una renovació de dirigents. La militància del PP vol que passe la tempestat, i per salut democràtica, la societat també.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquí teniu un bloc per signar en defensa del toponim oficial CALP:

http://mascarat.blog-activo.com/index.htm

Endavant.