dijous, 12 de febrer del 2009

LECH WALESA, SOSPITÓS?

José Luis Ulibarri, amb Lech Walesa.

El president de la Generalitat, Francisco Camps, sempre mira com fer-s'ho per tal de no respondre a les preguntes que l'oposició li fa al ple, encara que la de hui ha estat, si més no, d'antologia.
Quan el portaveu socialista, Ángel Luna, l'interroga per les contractacions de la Generalitat amb persones i empreses implicades en l'Operació Gülter, Camps mostra una foto de l'empresari José Luis Ulibarri amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i demana al PSPV que vaja a preguntar-li a Zapatero si té alguna cosa que amagar. I ahí s'ha acabat tot. Tenim Parlament, però no tenim Parlament.
La diferècnia, però, és que mentre Zapatero no ha fet cap adjudicació a l'empresari vinculat a la trama de presumpta corrupció, Camps i altres càrrecs del PP han adjudicat a Ulibarri llicències de TDT, hospitals, programes urbanístics, montatges a Fitur, festes del PP, etc.
Se m'ocorre més de dos dotzenes de personatges públics que en algun moment s'hagen pogut fer una foto amb José Luis Ulibarri, i cap d'ells és sospitós d'haver adjudicat negocis a l'empresari, començant per l'expresident polonés, Lesh Walesa, que també va posar amb aquest amic dels seus amics.
Pero se m'ocorre també altra dotzena de càrrecs que gestionen pressupostos públics amb els que Ulibarri s'ha pogut fer fotos, i dels que sí ha obtingut adjudicacions, com ara Juan Vicente Herrera (president de la Junta de Castella i Lleó), Silvia Clemente (consellera de Cultura de la Junta de Castella i Lleó), Antonio Vilanova (conseller d'Economia de la Junta de Castella i Lleó), Antonio Silvón (conseller de la Junta de Castella i Lleó), Jesús Merino ( exconseller de Foment de la Junta de Castella i Lleó), Isabel Carrasco (presidenta de la Diputació de Lleó i procuradora en el Parlament castellà-lleonés), Juan José Lucas ( expresident de la Junta de Castella i Lleó i exministre d'Aznar), Alberto López Riesco (alcalde de Ponferrada), a més d'Alfredo Prada ( exconseller de Justícia de la Comunitat de Madrid, ), Sigfrido Herráez ( exregidor de Vivenda de l'Ajuntament de Madrid), León de la Riva (alcalde de Valladolid,) o Eduardo Fernández (Delegat Territorial de la Junta de Castella i Lleó,), etc . Camps haguera pogut hui exhibir fotos de l'Ulibarri amb tots aquests càrrecs del PP. Jo mateix li podria fer arribar còpies.
José Luis Ulibarri és exaparellador de Teconsa, el principal grup constructor de Castella i Lleó, on treballà durant molts anys a les ordres de l'empresari José Lucas Martínez Núñez, propietari de Construccions Begar S.A.
Ulibarri és propietari de diversos mitjans de comunicació : Diario de León, Diario de Soria, Televisión Ponferrada, Correo de Burgos, Retecal, accionista de Punto Radio, El Setmanal Digital S.L., Tele 7, etc.
La Generalitat Valenciana de Camps li ha concedit la construcció del nou hospital de Llíria per un import de vint-i-cinc milions i mig d'euros, i de propina 13 llicències de TDT concedides amb nocturnitat i traïdoria. Les vacances i vespres de dates assenyalades són les preferides per Camps quan vol que les concessions passen desapercebudes. I al marge de les qüestions ètiques, això no ajuda precisament a primar la pluralitat ni afavorir la llibertat d'expressió. A més, Ulibarri no té cap vinculació al País Valencià que justifique la concessió de canals de televisió, la qual cosa, d'altra banda, repercuteix en detriment del sector audiovisual valencià i de la llengua pròpia.
Però bé. Lech Walesa, sospitós.