dimarts, 10 de febrer del 2009

"OPERACIÓ TRAGE"


Propose a l'opinió pública que rebatege l'operació a la què els investigadors judicials han anomenat Gülter, i es referisquen a la trama de corrupció que esguita al PP com a Operació Trage.
Estic especialment interessada que es dilucide la factura de 30.000 euros que una empresària diu haver pagat a una coneguda botiga de moda per a vestir membres del Consell. Desitjaria conéixer si el suposat tràfic d'influències arriba a l'extrem d'estalviar la despesa en trages a càrrecs públics els sous dels quals no són precisament dels que no donen per a renovar el vestuari.
De confirmar-se totes les suposicions, esta serà l'anècdota. Res comparable amb els mil milions de pessetes que Correa (Gülter en alemany) presumix d'haver entregat al tresorer del PP. Però a la gent ja li ha d'emprenyar que en una trama de semblant grandària els implicats pensen inclús que els trages els isquen gratis. La representació pública porta implícita una aparença digna per a exercir les responsabilitats que als càrrecs públics els ha encomanat la societat, però es suposa que això va en el sou, que per a això els sous són els que són.
La Generalitat ja ha negat que es pagaren trages als seus màxims càrrecs. Veurem qui té raó, si la Generalitat o l'empresària que guarda la factura.
Anècdotes al marge, m'ha sorprés sobretot la fugida cap avant del PP valencià. Les reaccions immediates han sigut arremetre contra El Govern i contra els fiscals, i denunciar cortines de fum perquè no es parle de crisi. Tot menys donar explicacions.