dimarts, 20 de maig del 2008

RAMBLA BOMBER

El conseller de Presidència i vicepresident primer del Consell, Vicente Rambla, va haver d'acudir ahir a Castelló a apagar un incendi al seu partit. Un incendi previsible i que ha coincidit amb la rebel.lió interna d'aquells que pretenen arraconar al president nacional, Mariano Rajoy. Mala conjunció. Han confluit el descontent (previsible) del PP de Castelló amb el Consell, i el descontent amb l'enroc de Mariano al seu despatx madrileny del carrer de Gènova. Amb l'agreujant de que expressar descontent amb Camps es expresar-lo amb Rajoy. Així ho ha volgut Camps.
De segur que ha estat el propi Camps qui ha enviat Rambla a tranquilitzar al PP de Castelló, i de passada, si cal, demanar excuses a Fabra per l'afront que li va infligir Rambla dijous passat, quan el president de la Diputació de Castelló es va queixar del bloqueig de les principals inversions i va obtindre una desautorització del vicepresident del Consell.
Camps no està disposat a que el descontent per la manca de compromís del Consell amb Fabra i Castelló es torne en simpaties cap a Esperanza Aguirre, i eixe era l'encàrrec que portava ahir Rambla: apaivagar a la tropa de Fabra, no siga que els d'Esperanza entren al País Valencià per una porta lateral.
Missió difícil, la de Rambla, atés que cap dels projectes que li va prometre Camps a Fabra s'ha materialitzat. No hi ha camps de golf, ni Ciutat de la Música, ni Mundo Ilusión, ni Ciutat de les Llengües, ni Parc Castelló, ni balnearis, ni museus de dinosaures, ni tramvies, ni autovies, etc, etc. Encara que el que més li dol al "president" de Castelló sembla que és el retard en l'autorització d'una dotzena de plans urbanístics amb camps de golf. És clar, si no hi ha poder d'atracció, a la pista del futur aeroport creixerà la mala herba, i això costarà molts diners als contribuents atés el compromís de la Generalitat per indemnitzar a les empreses adjudicatàries de la gestió de l'aeroport. Un aeroport que porta dotze anys de tràmits i obres.
I per acabar-ho d'adobar, els propietaris dels terrenys afectats pel projecte de la zona logística de Parc Castelló acaben de donar un ultimatum al Consell. Tota una combinació de circumstàncies -a la que cal afegir a Ripoll- que ja li han esclatat a Camps a la cara.