dilluns, 12 de maig del 2008

LA UNIÓ DE PERIODISTES DENUNCIA PRESSIONS POLÍTIQUES ALS PROFESSIONALS DE RTVV


La Unió de Periodistes Valencians ha remés una carta al director general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), Pedro García, al president del Consell d'Administració, Emilio Fernández, i als representants dels grups polítics en el Consell, en la que critica les "pressions polítiques que han de suportar" els professionals de l'ens autonòmic, que "cada dia s'agreugen més".
La Unió de Periodistes, en un comunicat, ha demanat a cada un dels representants de RTVV una reunió per a explicar "els últims casos de manipulació política en Canal 9, i d'ús partidista en benefici del partit que ostenta el poder en la Comunitat Valenciana".
Respecte d'això, des de l'entitat van assenyalar que "el cas més flagrant d'estes pressions i manipulacions és el programa Parlem Clar, que durant la campanya electoral va emetre comentaris editorials incompatibles amb la neutralitat i objectivitat necessàries en un mitjà de comunicació públic, i que continua emetent-se, sense que s'haja pres cap mesura per part dels directius de l'ens".
Així mateix, la Unió de Periodistes Valencians s'ha dirigit a la síndica de Greuges en la Comunitat, Emilia Caballero, i s'ha posat a la seua disposició en la investigació de les denúncies presentades pels sindicats de RTVV per la "manipulació política" del programa Parlem Clar i per a relatar-li les anteriors denúncies de l'organització professional dels periodistes valencians "pel greu deteriorament de la llibertat d'expressió en RTVV, que incompleix els objectius que es preveien en la seua llei de creació".
Ahir, dia de la Mare de Déu, vam tindre un altre exemple d'abús durant la retransmissió de la missa que es va celebrar a la plaça de la Verge. Una vegada més, Francisco Camps va ser el protagonista de l'acte, amb un tall de veu en el que parlava del fervor, de la devoció, de la fraternitat, etc, etc. Un més.