dijous, 22 de maig del 2008

HONDURAS APRÉN DE LES INSTITUCIONS VALENCIANES


foto: ángel pinto
Una delegació formada per una trentena d'alcaldes i diputats d'Honduras ha visitat hui les Corts Valencianes, en el marc d'una estada d'una setmana a València que els ha portat a conéixer diverses institucions de la mà del Fons Valencià per la Solidaritat. L'objectiu és adquirir experiències que els siguen d'utilitat per a aplicar el model de modernització de l'Administració que estan desenvolupant al seu país, mitjançant l'aprovació i aplicació de la "Ley del Servicio Civil Municipal" que prepara el Govern d'Honduras.
He tingut l'honor de presidir la recepció oficial als alcaldes i diputats hondurenys, que han viatjat acompanyats de representants de la Asociación de Municipios de Honduras, l'equivalent a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.
Estic al corren de les relacions que manté el Fons Valencià per la Solidaritat amb la Asociación de Municipios de Honduras y els 298 municipis que aglutina, unes relacions que van començar fa un any, i que han tingut continuitat amb visites recíproques.
Estic convençuda de que l'experiència que acumula el Fons Valencià per la Solidaritat amb el desenvolupament del municipalisme a Amèrica Central contribuirà a l'èxit del procés que s'ha posat ara en marxa a Honduras per a modernitzar l'Administració.
Per la meua banda, serà un honor colaborar en totes les activitats i aportar l'experiència pròpia en tot allò referent a les relacions institucionals, funció pública i organització administrativa.