dijous, 8 de maig del 2008

ESCUDERO DEMANA CANVIS AL MODEL DE RTVV I ACUSA EL PP DE MANTINDRE UNA RÀDIO I TELEVISIÓ PÚBLIQUES PRÒPIES DE RÈGIMS TOTALITARIS


Lola Johnson
La diputada socialista Isabel Escudero ha acusat hui al PP de mantindre una ràdio i televisió públiques pròpies de "règims totalitaris", i ha demanat canvis en el model de RTVV, la professionalització dels informatius, i la racionalització en l'elaboració dels seus continguts, com a única manera de caminar cap a la independència, el rigor, l'equitat, i la defensa del valencià, tal com estableix l'Estatut de Redacció, i la pròpia Llei de Creació de RTVV.
Ha sigut durant la comissió de control de RTVV celebrada esta vesprada ales Corts, on Isabel Escudero ha demanat la compareixença de la directora d'informatius de TVV i RAV, Lola Johnson.
La diputada socialista ha declarat que el Consell "no pot seguir baratant recursos públics en una ràdio i televisió públiques partidistes, convertides en un aparell de propaganda, manipulació i desinformació al servei, no ja del PP, sinó de la part del PP que representen Camps i Rajoy". Escudero s'ha mostrat convençuda que Esperanza Aguirre subscriuria sencer el seu discurs, "a pesar que Telemadrid tampoc és un exemple de transparència i equitat, encara que allí qui ixen ara mal parats són Rajoy i Camps".
La diputada socialista ha dit que "RTVV representa una excepció i una reminiscència a Europa", i ha exposat els rànquing d'audiència, que continuen situant a Canal 9 en l'últim lloc al País Valencià, per darrere de Tele 5, Antena 3 i La Primera de TVE. I això, va dir, va ser així inclús el passat mes de març, període en què l'audiència de Canal 9 sol augmentar a causa de la programació de Falles. En este sentit, ha preguntat de qui és la responsabilitat, i ha demanat indagar sobre els motius pels quals els valencians no confien en la seua radiotelevisió pública a l'hora d'informar-se o entretindre's.
Segons l'opinió d'Isabel Escudero, s'estan produint de forma constant abusos i absències intolerables en la selecció de temes dels informatius, predomina la superficialitat i l'anècdota quan l'actualitat no interessa, els equips mòbils es desplacen els caps de setmana a les residències particulars dels consellers per a arreplegar declaracions d'allò que convinga, s'ha arribat a fer directes fins d'un festival de flamenc, una fira de l'embotit o una fira de cavalls, amb el cost que suposen eixes connexions, s'han arribat a encadenar fins a nou notícies de successos menors en l'obertura de l'informatiu, i moltes vegades la primera notícia de l'informatiu, la considerada més important, és si plou, si fa sol, o l'ocupació de les platges.
Escudero ha demanat en la comissió que es tinga tot això en compte per a entendre quin és el model d'informatius que està permetent Lola Jhonson, "sense el mínim rigor informatiu i soscavant la credibilitat de l'ens i dels seus treballadors".
D'altra banda, Isabel Escudero s'ha referit a emissions recents per a il·lustrar els motius pel que ha sol·licitat la compareixença de Lola Johnson en la comissió. Així, ha dit, la presència del president de la Generalitat és acaparadora. Segons ha dit citant informes de seguiment, al voltant del 75% del temps dels informatius es parla de Camps o apareixen imágens seues sense importar el motiu, i en algunes notícies les declaracions del president de la Generalitat ocupen tres quartes parts del temps de la notícia.
Per contra, afig, no s'ha realitzat cap menció a la polèmica en el PP entre Aguirre i Rajoy, el ministre d'Assumptes Exteriors i la secretària d'Estat de Cooperació no han tingut ni un segon en les informacions referides al segrest del pesquer platja de Bakio, i la vicepresidenta del Govern, diputada per València, no apareix ni "en pla escorç".
El passat 23 d'abril, festivitat de Sant Jordi, el president de la Generalitat va ser el protagonista dels informatius amb la seua presència en les festes d'Alcoi, mentres que els ministres només són notícia en negatiu, com ha ocorregut amb Carme Chacón el 24 d'abril, a qui els informatius de RTVV van dedicar uns minuts per a acusar-la de censura per restringir l'accés a determinades web en el seu ministeri.

1 comentari:

Barbelous ha dit...

Encara recorde eixir del col·legi... els pares dels xiquets comentaven: "Ara els ensenyen en català, el valencià està plé de catalanismes"
... i des de llavors i fins ara els meus pares amb vora 70 anys conviuen amb aquest pensament com jo... de manera desfasat.
Quin esforç el socialista en doctrinar-nos amb l'esperit d'estimar la nostra llengua i quin esforç de les persones de la "meua quinta" en parlar i viure en valencià.
Estem governats per éssers acomplexats que fan xarcuteria de tot el que ens envolta i canal nueve telezaplana es un claro ejemplo.

Quina pérduda de diners, quina pérduda de temps i sobre tot... quina pérduda d'identitat.

Sols espere que haviat el PSPV torne a tindre aquell esperit lluitador que recorde de jove i siga de mà de la Maritere o d'algú amb el cor al país valencià.

Salutacions i endavant!