dilluns, 12 de maig del 2008

CAMPS COMPTA AMB EL "RAJOYICIDI" PER A PRESENTAR-SE COM A SUCCESSOR, AMB L'AJUDA DE "EL MUNDO"

Camps, en un moment de l'entrevista. (He intentat obtindre també foto de l'entrevistadora, la vertadera protagonista, però no me l'han deixada descarregar. A l'edició de paper hi apareix) foto: El Mundo.


El diari El Mundo publica hui una entrevista a doble pàgina a la secció d'Espanya amb el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, en la que el successor no confés de Rajoy diu que al president del Govern, Rodríguez Zapatero, li queden dos anys, i aleshores "Rajoy será nuestro gran candidato para ganar las próximas elecciones". El que en realitat està deixant vore el president valencià amb l'entrevista a la secció de nacional d'un diari nacional, és el seu desig de que Zapatero dure el menor temps possible, però el suficient per a que la tropa d'Aguirre elimine Rajoy, i aleshores Camps seria el successor natural amb el recolzament de la banda rajoyista, enfurida amb els aguirristes pel rajoyicidi.
Ho té tot calculat, el Camps. L'entrevista d'avui a El Mundo deixa entreveure massa coses. L'entrevista en sí, pel fet d'haver eixit a la secció de nacional, ja és eloqüent. I no cal dir que l'autora de l'entrevista, Esther Estaban, li tira més que una maneta. Molta artilleria en favor del transvasament de l'Ebre i contra el subministrament d'aigua a Barcelona, però ni una sola paraula de la venda d'aigua per part dels regants de Villena a una multinacional de l'alimentació (¿?). Amb un pam de nassos s'han quedat a la vora del Xúquer.
Pareu si no en una de les preguntes que fa l'autora de l'entrevista quan parla de transvasaments: "La diferencia es que ahora se llama conducción a lo que es un trasvase en toda regla, ¿no?". Heu llegit bé, eixa és una pregunta, a la que Camps respon amb allò del que més sap: la perversió del llenguatge, els intents de maquillar la realitat i els enganys de Zapatero, "porque Zapatero cree que los españoles somos tontos". I jo que pensava que era Camps qui pensava que erem els valencians els ximples. En fi, tota una peça de l'antologia del periodisme l'entrevista d'Esther Esteban (Esteban?) a Camps. No us la perdeu.
En això estàvem quan hui mateix Esperanza Aguirre ha llançat hui un nou punyal a Rajoy, a qui ha demanat que reflexione després de l'espantada de María San Gil (titular a quatre columnes a la portada de El Mundo).