dimarts, 9 de febrer del 2010

MENYSPREAR AL PSPV ÉS MENYSPREAR A LA SOCIETAT

Quan un partit polític amb majoria absoluta menysprea altre partit polític, siga quin siga, està menyspreant al conjunt de la societat perquè està atacant les essències de la democràcia.
Una capçalera de la premsa valenciana dedica hui un article a la intervenció del diputat Ciprià Ciscar en la reunió del Comité Nacional del PSPV celebrada dissabte, en la que l'exsecretari d'Organització advertix de la falta de resposta cívica davant d'actituds del Govern de la Generalitat com la d'excloure als socialistes de la representació dels organismes públics, i mutilar la seua presència en els mitjans públics de comunicació.
El periodista fixa com noticiable el fet de que Ciscar intervinguera, però no obstant es desentén del fet denunciat: l'atonia cívica davant de fets objectivament greus com ara la manipulació informativa en un estat de dret suposadament modern i avançat, el flagrant segrest del Parlament, i els gestos autoritaris d'un Consell que trenca impunement els consensos a l'hora de configurar la representació en consells socials, fundacions i altres entitats públiques o semipúbliques.
L'autor de l'article extrau una conclusió: menysprear el PSPV ix gratis. No obstant, al meu parer, no és al PSPV a qui es menysprea, sinó al conjunt de la societat, i la falta de resposta, al meu entendre, té el seu origen en la distància cada vegada major que existix entre els polítics i els ciutadans, una fredor i una indiferència a què contribuïxen en gran manera el goteig incessant de notícies sobre persones que fan usos indeguts dels seus càrrecs públics, començant pel propi president de la Generalitat i acabant per l'últim alcalde detingut per corrupció urbanística. I eixa llunyania de la ciutadania és el que realment hauria de preocupar els polítics i periodistes.
Jo mateixa vaig intervindre en el Comité Nacional per a denunciar un altre cas d'abús de poder que no té resposta ciutadana senzillament perquè entenc que els ciutadans, en la seua immensa majoria, desconeixen el que està succeint a les Corts.
Els esdeveniments que s'estan succeint aquesta legislatura són extremadament greus, fins al punt de posar en perill les garanties democràtiques i la llibertat política. La utilització política, la instrumentalització, i el boicot que el PP està aplicant al Parlament de forma sistemàtica, fins i tot violentant les regles del joc, desobeint sentències judicials, i recorrent a la coacció, no està trascendint de forma adequada entre l'opinió públca, la qual cosa permet al PP moure's per la impunitat política i social, i no sabem encara si també en la judicial. En eixe sentit cal un esforç per traslladar amb eficàcia el que està passant al nostre Parlament.