dimarts, 2 de febrer del 2010

AZNAR, ALTRE COP

Mai ningú ha fet tant de mal en tan poc de temps. La frase la va dir ahir l'expresident del Govern i actual president de la FAES, José María Aznar, en referència a les conseqüències de la crisi econòmica sobre el mercat de treball espanyol.
Jo li exposaria a Aznar uns quants exemples de com es pot fer més mal encara en menys temps. Puc referir-me a l'estropellament burocràtic que va organitzar l'exministre de Defensa Federico Trillo després de l'accident del Yac 42 amb la identificació de les 62 víctimes, amb el consegüent conflicte internacional, la crisi amb Turquia, i el dany irreparable a les famílies de les víctimes. Per no parlar de la contractació d'una companyia amb avions defectuosos per al transport de soldats.
Puc referir-me, també, a les comissions del gendre d'Aznar. En quantes hores que va aconseguir Alejandro Agag embutxacar-se les astronòmiques comissions que es va embutxacar per l'adjudicació de l'AVE a Barcelona? Més perjuí a les arques públiques en menys temps és impossible.
Puc referir-me, a més, a la "magnífica" gestió de l'accident del Prestige. Mai en tan poc de temps s'ha originat tant de dany al medi ambient que en el naufragi d'este petrolier.
I podria afegir a la llista l'11-M. La decisió de participar en una guerra il·legal, contravenint les lleis internacionals i els criteris de l'ONU, es va haver de prendre en poques hores, i les conseqüències les coneixem tots. Aznar més que ningú.
No obstant, i sense cap rubor, Aznar es permet dir a Zapatero que "mai ningú ha fet tant de mal en tan poc de temps". La frase ha sigut transcrita amb ostentacions tipogràfiques en la premsa. Era el seu objectiu, sense importar-li ser l'artífex de moltes de les decisions per les quals la crisi està colpejant a Espanya amb més virulència que a la resta del món. L'alegria que va insuflar Aznar al món de la rajola, la sobrevaloració de la vivenda, i la barra lliure que va propiciar en la concessió d'hipoteques, són en gran part la causa de l'actual situació, i al País Valencià en sabem més que ningú d'això de la caiguda de la rajola. Però això no li importa, com tampoc li importa desprestigiar la situació d'Espanya per a contribuir a l'alarmisme en els inversors internacionals. Definitivament, mai ha fet ningú tant de mal en tan poc de temps. Aznar és un especialista.