dijous, 4 de febrer del 2010

ALGUNA COSA ESTÀ CANVIANT

El conseller d'Infraestructures, Mario Flores, va deixar ahir en evidència a l'alcalde de Castelló i coordinador general del PPCV, Alberto Fabra, el rostre del qual es va tornar pàl.lid en comprovar que el conseller li desautoritzava les crítiques que acabava de fer contra el Ministeri de Foment.
Quelcom està canviant en les relacions entre el Consell i el Govern d'Espanya. Seria d'incauts pensar que el PP valencià ha entrat en raó, però per algun motiu les relacions institucionals han fet una bolcada. Es va poder comprovar en la visita que el ministre José Blanco va realitzar el dimarts a les obres de l'estació de l'AVE de València, on la mateixa Rita Barberá es va desfer en elogis cap al ministeri i el resultat de les obres.
Ahir, en la presentació del Pla Estratègic del Port de Castelló, Alberto Fabra va aplicar el manual del partit i va aprofitar l'acte per a arremetre sense pietat contra Foment fins a caure en el ridícul, com va fer la setmana passada al declarar que Zapatero no ha fet res per l'arribada de l'AVE a la Comunitat Valenciana. I en això que va arribar Mario Flores, que es va incorporar uns minuts tard, i no sols va desautoritzar Fabra, sinó que va lloar la predisposició del ministeri per a resoldre tot el que resta per resoldre amb la firma dels protocols necessaris.
Evidentment, Alberto Fabra no serveix per al que pretenia servir, i a València comencen a adonar-se de les seues limitacions, amb la desgràcia per a Fabra que Vicente Rambla comença a reprendre el vol, i això no convé a les ambicions de l'alcalde, qui darrere seu té un seguici en l'ajuntament esperant que es decidisca per a recompondre l'escalafó.