dimarts, 11 de maig del 2010

PERPLEXA


M'he quedat perplexa davant d'una informació de premsa que desvela una proposta de bescanvi del responsable dels serveis jurídics del PP, Federico Trillo, dirigida als magistrats del Suprem, que consistiria a arxivar el suposat suborn passiu contra Francisco Camps, a canvi de rebaixar la pressió sobre el jutge Garzón, contra el que hi ha tres causes obertes, una d'elles precisament iniciada pels capitostos de la trama Gürtel, que pretenen deixar sense efecte gravacions de converses amb els seus advocats enregistrades al centre penitenciari.
Realment funcionen així les coses? És a dir, per a protegir al president de la Generalitat Valenciana s'exerceix pressió sobre el jutge que va iniciar la investigació de la trama de corrupció, per a negociar després un intercanvi d'ostatges.
Em resistisc a pensar que el Tribunal Suprem funcione d'eixa forma, per molta adscripció partidista que estigmatitze als seus components. Federico Trillo no mostra cap inconvenient a fer volar pels aires tots els sisemas garantistes amb tal de salvar a la seua tropa, i està contribuint a estendre la sensació que realment tot val, soscavant de forma definitiva tota la credibilitat de la societat amb els polítics que la representen a les institucions. Un verdader perill per a la democràcia.
El PP valencià ha aportat al PP nacional les figures més controvertides de la política. Només faltava Esteban González Pons desqualificant al CIS perquè l'enquesta sobre intenció de vot que acaba de difondre este organisme no és del seu grat. Paradoxalment, pareix que la sensatesa en el PP ve de Galícia, amb Feijoo i Fraga tractant d'imposar trellat.