dimecres, 5 de maig del 2010

PERIODISME

El diari ABC es lamenta en la seua edició de hui que les seues repetides i delirants informacions sobre falsos intents de desestabilitzar a la direcció del PSPV no obtinguen cap reacció entre els socialistes, i sobretot no susciten cap declaració de suport al secretari general, Jorge Alarte.
Puc ajudar al rotatiu a resoldre el misteri. Les seues informacions no generen cap reacció perquè no són creïbles. La credibilitat és l'essència de la professió periodística, i les informacions d'ABC sobre els intents de descavalcar el secretari general del PSPV són més un desig o una consigna de Rafael Blasco, que una descripció de la realitat. Ningú al PSPV repetirà l'error d'embolicarse en "aventures orgàniques" a un any de les eleccions, i menys encara en les circumstàncies que envolten al PP, en ple procés de descomposició.
Estem davant d'un diari que porta mesos tractant de generar zitzània en el si del PSPV, sense haver informat més del que és necessari, i quan no ha tingut més remei, de la trama de corrupció que esguita al PP valencià, i la investigació judicial que diàriament propícia noves i escandaloses dades sobre les pràctiques que Francisco Camps va instaurar en l'administració valenciana per a lucrar a determinats personatges, i de pas estalviar-li algunes factures al seu partit en gastos electorals.
Les maniobres del PP, a Madrid i a València, per a buscar un candidat alternatiu a Francisco Camps, també han passat desapercebudes per a ABC. El silenci de María Dolores de Cospedal sobre el que passarà després del 12 de maig en el cas que es reòbriga el cas dels trages, també ha passat desapercebut. L'autocandidatura de l'alcalde de Castelló per a succeir a Camps també ha passat desapercebuda. Els ridículs de Camps en les sessions de control també passen desapercebuts.
Quan el diari ABC informe amb la mateixa profusió i èmfasi de la corrupció en el PP, quan faça ostentacions tipogràfiques de les reunions en què es delibera sobre el relleu de Camps, i quan trobe espai per a informar de la fredor de Rajoy i Cospedal amb Camps, aleshores començarem a creure'ns que puga haver-hi intents de desestabilització interna en el PSPV, tal com ara pretén ABC.
Mentre, caldrà pensar que qui dirigeix els consells de redacció del diari ABC és Rafael Blasco, i que les seues informacions no obeïxen més que a la necessitat del PP de disfressar la realitat, distraure l'atenció, i fabricar bastes cortines de fum. No tindrà efecte.

1 comentari:

El Sapo ha dit...

Me trac el gorro, Isabel!
Què més puc dir.

Només hi falta afegir què estes divagacions de ABC tenen el cconsabut ressó a C9. Per què informacions similars sobre el PP no tenen cabuda als NT9?

El que també em pregunte és per què les teues precises reflexions al teu blog mai no tenen referència a la premsa loal, que sembla més preoupada del què puga escriure algun ex-alt càrrec del PSOE, de qui les possibilitats de dirigir el PSPV sembla que només passaren pel cap d'una reportera (de 9!!) que li ho preguntà.

Isabel, quan m'agradaria sentir la teua veu als pos espais dels mitjans que donen al PSPV.
Una forta abraçada.