dimecres, 2 de setembre del 2009

LUNA MOLESTA AL PP

Àngel Luna s'interessa per l'estat de salut de Costa després de l'accident de trànsit que va patir el portaveu del PP.
No content de carregar-se al lletrat major de les Corts per resistir-se a plegar-se a les indicacions del Grup Popular, el portaveu del PP, Ricardo Costa, va demanar ahir la destitució d'Ángel Luna com a portaveu socialista i la seua substitució per algú a qui ell, en funció dels seus criteris, puga considerar portaveu vàlid. La política valenciana no podia arribar a majors cotes de surrealisme.
Ja posats, i amb el mateix grau de desvergonyiment, podria permetre'm jo sol·licitar al PP que destituïra Ricardo Costa de portaveu a les Corts i que nomene en el seu lloc, per exemple, a Rafael Ferraro, una de les reminiscències d'Unió Valenciana i Coalició Valenciana que encara arrossega el PP com a peatge per l'aniquilació d'ambdós partits.
Ricardo Costa lladra, aleshores Ángel Luna cavalca. No hi havia millor forma de lloar les arts oratòries del portaveu socialista que exigint la seua destitució. Però el que de veritat revela esta insòlita sol·licitud és fins a quin punt el PP valencià està acostumat a manejar al seu capritx tot el que pot manejar.
El lletrat major molesta per limitar-se a exercir les seues funcions, estrictament tècniques d'altra banda, i se'l destituïx. Però a més de destituir-lo, el PP pretén ara modificar els reglaments perquè la plaça puga ser adjudicada amb aparença d'oposició a algú del seu grat.
El director general de RTVV ja no és vàlid per raons que encara es desconeixen, i el PP es bota la Llei de Creació de l'ens i anomena un substitut sense consultar al consell d'administració, que és qui ha d'anomenar el càrrec per majoria de dos terços.
El PSPV proposa una persona per a ocupar una de les places territorials que li corresponen en el Senat, i el PP comença a realitzar peculiars interpretacions del reglament per a dilatar el procés. Leire Pajín porta ja quatre mesos esperant el nomenament.
I per no parlar de la singular forma amb què la presidenta de les Corts distribuïx els temps d'intervenció en els plens. És capaç de posar a l'hemicicle en "stand by" si falta algun diputat del PP necessari per a la tan masegada majoria.